Zadebljanja i žuljevi na dlanovima

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
hunnybunny
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 10, 2013 11:23 am

Zadebljanja i žuljevi na dlanovima

Post od hunnybunny »

Poštovani,
pre nekog vremena pojavili su mi se mali žuljevi na dlanovima, i zadebljanja na prstima (prvenstveno na oba srednja prsta), izrazito žuta i izrazito tvrda... Za sada me ne boli ništa, ali mi jako smeta. Mislila sam da ću problem rešiti kremama, pa sam pokušala sa La Roche-Posay Lipikar Xerand, zatim Neutrogenom, potom Eucerinom sa 5% uree, ali ništa nije pomoglo... Nisam mogla da nađem uzrok problemu, osim ako bi to možda bilo konstantno korišćenje metle i džogera na poslu... Istraživala sam na internetu i nisam uspela da nađem rešenje, nadam se da će mi neko pomoći... Imam 24 godine i inače izrazito suvu kožu na telu, sa svrabom i pucanjem, koju za sada držim pod kontrolom, ali mi se ovo na rukama pojavilo prvi put...
Hvala puno na odgovoru, veliki pozdrav!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Zadebljanja i žuljevi na dlanovima

Post od aa_aca »

Управо сам хтео да те питам да ли идеш у теретану, па ти је то од тегова. Кад оно, џогер и метла. То је то.

Ја сам својевремено жуљеве решио коришћењем рукавица без прстију и мањим стискањем тегова односно кормана бицикла. Нешто овако, мада има и јефтинијих.

Не заборави да је пожељно да их сваки дан добро опереш сапуницом (повремено содом бикарбоном), да се бактерије и гљивице не би намножиле јер то доводи до пуцања коже и инфекција.
Odgovori