Vocne kiseline

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Andrej89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 6:12 am

Vocne kiseline

Post od Andrej89 »

Vec 2 meseca idem na vocne kiseline kod kozmeticarke(pored redovnih tretmana), i dala mi je i kremu sa vocnim kiselinama.
Imam 2 pitanja posto necu ici naredne 2 nedelje kod kozmeticarke.
1) Da li krema sa vocnim kiselinama ima isti efekat kao i ona koju ona nanosi(njena me uzasno pece i moram ubrzo da je isperem sa vodom dok sa ovom prespavam i ne pece me puno).
Da li te kreme uklanjaju ranije oziljke od bubuljica?? To mi je najbitnije jer imam male crvene oziljke kod slepoocnice.
2) Znam da se kiseline rade zimi zbog opasnosti od suncane svetlosti, ali da li bih smeo da posecujem solarijum sad preko zime dok mi radi te kiseline?(zbog sporta kojim se bavim solarijum je preporucljiv).
Ali sa sigurnoscu da mi neko kaze :)
Pozdrav svima!
Andrej89
Novi član
Novi član

Post od Andrej89 »

Aktuelno :D
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Nikakav solarijum ne dolazi u obzir dok koristis vocne kiseline! Kontraindikovano je! Iz istog razloga je i preporucljivo da se koriste kada nema sunca.

A o vocnim kiselinama (u obliku krema) vise preko opcije - trazi!
Andrej89
Novi član
Novi član

Post od Andrej89 »

Dobro ali ja sad idem na skijanje tamo uvek jako pocrnim.
Bojim se mi ne ostanu fleke zato sam i mislio prvo u solarijum da naviknem kozu malo na svetlost prvo da ne bih izgoreo tamo odjednom?
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Trebalo je da zaobidjes onda vocne kiseline dok se ne vratis. U svakom slucaju- prekidaj odmah, pa kad se vratis nastavi. opet kazem- solarijum, ne! A tamo mazi neku zastitu.
Odgovori