Vocne kiseline

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

emi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 30, 2006 4:23 pm

Vocne kiseline

Post od emi »

Od bubuljica koje sam ranije imala ostali su mi neke crvene tacke,tackice...odlucila sam da krenem na tretman vocnim kiselinama pa ako neko ima iskustva sa tretmanom interesuje me gde moze da se uradi i kolika je cena?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

emi
Stalni član
Stalni  član

Post od emi »

Hvala Andjela, citala sam ja i ranije to ali nigde nema broja telefona,cene itd.............
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

@emi, tretman vocnim kiselinama ostavi za jesen. Vocne kiseline su kontraindikovane sa pojavom sunca. Kad se odlucis da krenes kod kozmeticara, savetujem ti tretman Muradovim kiselinama, cula sam da on daje odlicne rezultate.

Ne znam iz kog si grada...ako si iz Beograda, javi se visem kozmeticaru Ani na tel . 318 27 37. i raspitaj se za detalje.
vigilant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:29 am

Post od vigilant »

za te crvene tackice, bolje da ne stavljas vocne kiseline, probaj sa nekim blagim biljnim kremama poput Aloe Vera i vitaminom E , meni je pomoglo da pijem i biljne tablete Milk Thistle - Silimarin za jetru pa su mi brzo zarastale "crvene fleke" i celo lice mi je ukupno izgledalo dosta dosta zdravije
emi
Stalni član
Stalni  član

Post od emi »

Pokusacu da uradim tretman sada, na pocetku proleca, sunce jos nije jako..a radicu ga oko 6h kada sunce nije jako....hvala za broj tel. :wink:
Za vigilant:
Pokusala sam sa hiljade krema i losiona, vise mi nista ne pomaze, ne mogu vise da bacam pare ovako cu da uradim nesto krupnije pa sta bude.....Hvala
emi
Stalni član
Stalni  član

Post od emi »

Opet ja....
A gde mogu da se kupe biljne tablete?
vigilant
Novi član
Novi član

Post od vigilant »

pa taj milk thistle - silimarin - u hrvatskoj se zove "sikavica" ,neznam da li kod nas ima neki naziv, to je biljka koja jaca jetru , a samim tim i ukupno stanje organizma, ja sam isto probao sve zivo za crvene fleke , ali nista mi nije pomoglo kao to, i ukupno lice mi je posle par sedmica upotrebe izgledalo nekako zdravije.
Veruj mi da se svi ti problemi sa kozom lece prvenstveno iznutra,a jetra je glavna za sve,za celi imunitet pa i za kozu. Ja sam Milk Thistle nasao u apoteci, pod nazivom "Reliv Forte" . Taj lek sadrzi 80% te biljke a ostatak su dodaci (Vitamini,Minerali...) . Znaci nema nikakvih sporednih efekata,sve na bazi bilja, preporucujem ti da probas, jer delujuci spolja na lice ces da se mucis godinama bez rezultata.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Cemu to ako @emi vise nema bubuljica?
vigilant
Novi član
Novi član

Post od vigilant »

pa za brze zarastanje crvenih fleka i celokupnu lepsu boju lica, ja sam bio iznenadjen dejstvom, nista mi nije tako pomoglo. kazem vam da vredi.
MiCCi_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 02, 2007 2:10 am

lutala i naletela

Post od MiCCi_bg »

:lol: slucajno sam nesto kucala na pretrazivacu i naletela na ovaj sajt,koji e uzgred budi receno odlican.nisam ni znala da postoji.trazila sam nesto vezano za vocne kiseline.skroz nebitno,cisto da vidim sta ima na internetu.
moram reci da sam se iznenadila kada sam videla ko su urednici ovog"dela" sajta. student sam na visoj medicinskoj skoli i to na smeru za kozmeticara i nisam mogla da odolim da ne ubacim komentar, goranai , inace moja profesorka, je fantasticna osoba i veliki strucnjak. imala sam priliku da se upoznam i sa radom mr ph silvija, u okviru predavanja, i odusevljena sam.
svi pozitivni komentari i samo tako nastavite
clanovima ogu da porucim da bolje strucnjake nisu mogli dobiti po pitanju kozmetologije i dermatologije
sve najbolje i pozdrav :wink:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

@miCCi , dr Gorana ne dolazi na ovaj forum vise od godinu, dve ... i sada je samo je formalno urednik, stvarno je bila sjajna zena i kao strucnjak i kao licnost. Mr Silvio se jos uvek nekako ne da...gvirne koji put i uleti sa strucnim komentarom kad bas vidi da se neko upleo u neki problem k'o pile u kucine.

Ostali clanovi su ostali entuzijasti pa razmenjuju misljenja , savete, iskustva , ukratko snalaze se kako znaju i umeju. I u tom druzenju ima nekog smeka.

Pozdrav i tebi
mirjanaaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 3:16 pm

...

Post od mirjanaaaa »

Mene zanima..posto sam bila pre nedelju dana na jedan tretman vocnim kiselinama.u cetvrtak idem na drugi...da li bi posle mogla da odem u solarijum naravno sa zastitnom kremom na lice..ali bi svejedno ugasila lampe za lice...
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Ne, nikako
mirjanaaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 3:16 pm

....