Vlazni ekcem u usima

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
mazam
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 15, 2005 4:55 pm

Vlazni ekcem u usima

Post od mazam »

Pre dve godine (posle gripa) dobila sam i ekcem u usnom kanalu. Znam da usni kanal ne spada u oboljenja koze, ali ne spada ni u oboljena usiju?!
Siptomi su - Zategnutost u kanalu, pece, svrbi i boli, a nakon toga kao da mi je "procurilo" uvo, osecaj mokrog u usima. Tek ove godine su mi (posle ture lekova od upale usiju koju nisam ni imala) ustanovili da je to ekcem. s obzirom da kozni lekar nije nadlezan, a ni usni lekar ne leci bolest koze ipak mi je usni lekar stavljao strajfne sa Ihtiolom. Na usnim skoljkama imam seboroicni dermatitis ( to jest belo zuckaste naslage koje svrbe i pretvaraju se u crvanilo) i na pojedinim delovima glave male crvene pecate koji se razlikuju od ovih u usnoj skoljci.
Kozni lekar u Dzordza Vasingtona u Beogradu mi je dala da mazem Didermal krem spolja 2 puta dnevno, za kosu Mycoseb sampon. Usni lekar je takodje rekao da Didermal stavljam malim prstom tanak sloj u usni kanal.
Radjen je bris usiju - ostao je sterilan.
Nemam astmu.
Koliko dugo sme da se koristi Didermal i da li postoji nesto efikasnije, a sto sme da se stavlja u usni kanal?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Mozda bi trebalo uzeti nalaz na pitirosporon gljivicu, a isto tako i alergoloske testove-patch na ledjima
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mazam
Novi član
Novi član

Post od mazam »

Hvala Goranai,
Zivim u Beogradu. Zamolila bih Vas da mi kazete i gde bih mogla da uradim te testove i bris, kao i Vase misljenje na sta sumnjate
goranai
Saradnik

Post od goranai »

mozete otici bez uputa u Dzordza Vasingtona 17 u Zavod za kozne bolesti. Dva dana prethodno nemojte nista mazati
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
mazam
Novi član
Novi član

Post od mazam »

Postovana Goranai,
U Dzordza Vasingtona sam i bila kod Koznog. Doktorka mi je prepisala Didermal - za usi, Mycoseb - za kosu i nista nisam dobila napismeno izuzev recepta. Koliko dugo treba da se koristi Didermal? Da li za briseve i test na ledjima treba da se javim doktorki u Zavodu?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Naravno, ali se brisevi uzimaju pre mazanja :roll:
Odgovori