Vitiligo

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Vitiligo

Post od Duskoo »

molim vas recite mi zna li iko pouzdan tretman ovom problemu i ako znam da mu nema nekog leka...Moze li ista da se uradi ishranom?Kako da se bar zaustavi i koji je privatnik pouzdan?
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

Učlanjen:: 29.11.2006.

Podrazumevano Re: vitiligo
Moja cerka ima dve i po godine i vec godinu dana je dijabeticar.Letos su joj se pojavile bele fleke u predelu od pazuha do kuka sa obe strane oko prepona i na genitalijama....Juce smo bili kod profesora Karadaglica koji je preporucio Protopic kremu 0.03% posto je kao za sve ostalo jako mala (naravno konstatovao je vitiligo) inace 30 g kreme je 4000 din strasno pristupacna kao i svi hteli bi da se to bar zaustavi ako nista drugo......a sad citajuci forum neko je rekao da to nije krema za vitiligo?!......Volela bih kad bi mi neko napisao bilo sta u vezi vitiliga......ishrana .......bilo sta ......(sto nije kontradiktorno) salim se znam da smo svi mi razliciti i da je svaki organizam za sebe........ima li iko iskustva sa tzv "Borovom kremom" dobili smo je kao preporuku od jednog dermatologa i pravi se u apoteci bar je on rekao da se tako zove......a apoteka je u Bg kod klinickog centra......Do istog doktora sam dosla po preporuci devojke koju je izlecio........Ma glava mi je u haosu dete mi je malo samo mi se gomilaju neizlecive bolesti.....recite mi koju su sve bolesti imunogene cisto da znam sta moze da me strefi............
Nevidjena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 26, 2006 8:18 pm

Post od Nevidjena »

E da jos jedan koristan sajt je; www.herbateka.com
Prijavis se, odes na forum i na opciju pretrazi, i ukucas vitiligo.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Moja mama zna neki narodni lek za vitiligo,ne znam ga napamet,probacu ovih dana da ga napisem ovde. Jednoj devojcici je je usporio razvoj ove kozne bolesti.

Vredi probati...
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

unapred hvala rado cemo ga probati
Andjela
Aktivan član
Aktivan član

Post od Andjela »

Izvinjavam se sto malo kasnim sa obecanjem ..Recept je svojevremeno dat kao 'lek' za vitiligo ,naravno da ne znam da li ce ovo potpuni izleciti vitiligo,ali je u svakom slucaju odlicno za jacanje imuniteta i kao sto sam spomenula,jednoj devojcici je sirenje bolesti zaustavljeno.

Dakle,potreba vam je jedna tegla (po mogucstvu makedonskog ,kvalitetniji je )TAAN-a) ,mozete ga naci u prodavnicama zdrave hrane, i 4 limuna,tanje kore.

U teglu sa sirim dnom,poredjati ,jedan do drugog,4 manja ili 3 veca limuna. Taan malo promesajte da bi se sjedinila masa i sipajte u teglu u kojoj ste poredjali (cele) limune. Otvor tegle prekriti gazom i malim tanjiricem. Drzati 15 dana na hladnom i tamnom mestu. Mozete svaki dan,dva -tri puta malo promuckati sadrzaj tegle (me mesati kasikom) da bi se masa sjedinila. Nakon sto je proslo 15 dana,ovo uzimati malom kasicicom,3 puta dnevno, pre jela. Po zelji mozete dodati malo meda .

Ako neko voli alvu,ovo ce biti prava poslastica za njega,jer neodoljivo podseca na nju.

U svakom slucaju,vredi probati,ako nista drugo,ono zbog opsteg jacanja i podizanja imuniteta.

Pa srecno:)
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član

Post od Duskoo »

da li iko zna ima li nekakvo dejsto ulje od sargarepe.......znaci da se koza maze sa tim hoce li se nesto promeniti?
Odgovori