Vitiligo ili nešto drugo,treće...
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 16, 2012 11:05 am
Vitiligo ili nešto drugo,treće...
Imam devojčicu od 6 godina. Pre par meseci su prvo počeli da joj se perutaju kapci, tj. prvo levi, pa desni, a i koža joj je posvetlela an tim mestima.U levoj pazušnoj jami joj se pojavila bela flekica. Lekari su govorili da nije ništa i sa su nas poslali kod dermatologa, koji je rekao da je možda vitiligo,a možda i nije. Uputio nas je endokrinologu. Urađena joj je kompletna analiza krvi što podrazumeva i Tg, antitela na Tg, TSH, AMA. Sve je ok, samo su antitela na Tg 1:237, a normalno je 1:100. Gvožđe joj je ispod granice i dobile smo savet o ishrani. Samo da napomenem da je dete unazad 2,5godine konstanatno bilo pod antibioticima, ako i da Aerius,Presing sirup i Nasonex sprej za nos jako često koristila, zbog čestih upala grla i ušiju. Moje pitanje je: da li je moguće da su joj te promene na koži posledica upotrebe antibiotika i drugih navedenih lekova, kao i užasnog pada imuniteta,a i nedostatka gvožđa. a li neko ima iskustva sa vitiligom i da li zna da li se on peruta? Nadam se da će mi neko pomoći, ako ništa drugo, bar da se malo umirim. Hvala svima unapred!
Re: Vitiligo ili nešto drugo,treće...
Pokušajte da uradite analizu na parazite u organizmu.
Čula sam da je jednoj devojci nestao vitiligo,kada je uradila temeljno čišćenje od parazita.
Čula sam da je jednoj devojci nestao vitiligo,kada je uradila temeljno čišćenje od parazita.