Visak testosterona

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
don01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 27, 2010 12:45 pm

Visak testosterona

Post od don01 »

Moje pitanje je sljedece:

Kako smanjiti nivo testosterona u organizmu,dakle nista drasticno vec samo da se uklone nezeljeni efekti prevelikog lucenja....

Pozdrav
alp290
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 25, 2010 9:29 am

Re: Visak testosterona

Post od alp290 »

1. sto vise upraznjavas bilo koji oblik sex. aktivnosti to ce nivoi vise oscilirati, narocito u periodu od 4-7 dana posle.
2.mlecni proizvodi-izbegavanjem istih se moze dosta toga postici
3.razni tipovi junk hrane. treba eksprimentisati
prokleto je tesko svega navedenog se pridrzavati, nekad imam utisak da sam robotizovana vreca mesa ali sta je, tu je. ili se pridrzavam toga ili mi lice ode u out totalno. uvek postoji izbor.
ZLATOM BIH NAGRADIO ONOG KOJI BI USPEO DA RESI OVU ENIGMU. KAKO SMANJITI NIVO TEST. A DA TO BUDE POTPUNO PRIRODNO I DA NE REMETI ENDO SLIKU.
sve je to ustvari DHT i njegov efekat na kozu/kosu.
don01
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 27, 2010 12:45 pm

Post od don01 »

vezano za 1. jeli treba ili ne,posto je to meni najvezi i problem...

A da ja i izbjegavam slatko,kada ga jedem ima pogorsanja :(
alp290
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 25, 2010 9:29 am

Post od alp290 »

1.ne iz mog iskustva. to i najvise remeti celu pricu. bukvalno mi se smucilo to uzdrzavanje od svega.f*ck it, odes kod endokrinologa i ides do kraja.
Korisnikov avatar
Mitic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2012 4:49 pm

Post od Mitic »

razlog za smanjenje testesterona?
sale88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 14, 2013 6:33 pm

Post od sale88 »

1. sto vise upraznjavas bilo koji oblik sex. aktivnosti to ce nivoi vise oscilirati, narocito u periodu od 4-7 dana posle

tu se ne bi slozio sa tobom, jer ne postoje konkretni dokazi da ejakulacija, tj, bilo koji oblici sex aktivnosti uticu na nivo testosterona, cak sta vise, to moze da doprinese povecanju testosterona, tj, pojacanom lucenjem istog, ali sve je to nedokazano a ovo sto si napisao za ishranu to moze da utice, ali u jako jako malom procentu , promilima u stvari.. Neki anti estrogen je najbolje resenje za taj problem, posto visak testa u organizmu se leko pretvara u estrogen, a to nije dobro, ali ni ni anti estrogeni nisu bas "zdravi"
petars89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2011 11:50 pm

Post od petars89 »

Lepo se skupi 200-300e i ode se na kompletne analize svih zlezda, hormona, krvi, mokrace i ode se na savet kod psihologa.

Ja sam se zajebavao sa svim stvarima za kosu, kad odem da uradim alalize, ispada da mi je kosa pocela da opada jer mi se poremetio rad stitne zlezde (stres)
Korisnikov avatar
Mitic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2012 4:49 pm

Post od Mitic »

testesteron ne moze da ode iznad normale ako je sve ok sa testisima i radom nadbubreznih zlezda,cak u organizmu postoji sprega koja ne da da se se prebaci normalna vrednost hormona,gde hipofiza ima glavnu rec,testesteron varira ali ne u velikoj meri,uradis par analiza i zavrsis stvar
sale88
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 14, 2013 6:33 pm

Post od sale88 »

Najbolje je da nivo testosterona bude na gornjoj granici, na primer ako je gornja granica 25.5 nmol/L , da ti je test 24-25, to je i zdravo a i nije sttetno po organizam!
Odgovori