Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Molluscum contagiosum je virusna infekcija.Prenosi se seksualnim putem ili bliskim kontaktom.Za sada su izolovana dva tipa virusa MCVI i MCV II. MCV I je najcesce uzrocnik kod odraslih dok MCV II cesci kod mladih do 15 godina.Od dana infekcija do pojave lezija protice izmedju 2 i 6 nedelja. Broj promena kod jedne osobe ne bi trebalo da bude veci od 20. Moguce je da se promene spontano povuku ali uglavnom ostaju godinama ako se ne lece ujedino stare promene mogu da nestanu nakon par meseci ali da se oko njih pojave nove.Postoji vise nacina lecenja najcesce su krioterapija kiretaza u lokalnoj anesteziji laser i aplikacija tecnog fenola direktno u leziju.
Aha,a na koji način ja da zaštitim decu? Imam svoj peškir i int.sapun.Meni su se u novembru pojavile sa unutrašnje strane butine,a sada ispod pupka.Počela sam da pijem med sa propolisom za imunitet i mnogo,mnogo voća.Ali se bojim za decu.Napominjem da ih moj suprug do sada nije imao!
Hvala unapred !!!
promene se mogu leciti tako da bi to i trebalo da uradite kod vaseg dermatologa na taj nacin stitite i sebe od sirenja infekcije i decu i supruga
neophodno je da imate svoj pribor za negu peskir za telo i ruke posebno je potrebno obratiti paznju na cistocu ruku promene se sire odredjenim tempom ako ih ne lecite tako da ne bi trebalo da gubite vreme sto se tice propolisa nece da skodi kao ni voce ali ozbiljno lecenje stavite na prvo mesto
Ja sam već išla kod dermatologa,skidala sam ih kiretom,dva puta ali lakše mi je kada čujem i ovde neko mišljenje...
Ovde mogu da pitam baš sve,tamo se blokiram,pa pola zaboravim.
Nije baš prijatno...
U svakom slučaju ,hvala ti...mnogo mi znači tvoje mišljenje!
ako dozvoljavate jedan mali savet: s obzirom da se blokirate kad odete kod Vaseg lekara bilo bi odlicno da pre odlaska na parce papira napisete sva pitanja ciji bi vam odgovori resili nedoumice! saradnja je najbitnija!:-)pozdrav
Meni su se pojavile na unutrasnjoj strani butine sa obe strane. Dermatolog mi je dao neko krecno mleko i sa jedne strane su se promene potpuno povukle a sa druge ne. Moja devojka ih nema a ja sam ih dobio pre dva meseca. Seksualni kontakt sa drugom osobom, sem nje naravno, imao sam pre vise od godinu dana. Kako je moguce da sam ih ja dobio? Jel postoji mogucnost da mi je oslabio imunitet pa zbog toga?