Veliki problemi -_-

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
pedja1995
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 19, 2010 2:30 am

Veliki problemi -_-

Post od pedja1995 »

Ovako imam 17,skoro 18 godina i prepuno problema
Prvi problem je kosa,kosa mi se toliko masti da to nije normalno,pre sam mogao da je perem na svaka 3 dana,pa na 2 sad nemoze ni 2 nego je vec skoro godinu dana perem svaki dan....to je uzas,ukoliko jedan dan neoperem kosu sutradan je ko da je neko nije prao 10 dali,ali bukvalno,nekad ako je operem ujutru uvece cak moze da se vidi kako pocinje da se masti
Drugi problem je znojenje,previse se znojim kod pazuha i to nemirise bas prijatno,makar i neradio nista uvek se osecam ispod pazuha,nekad uzmem okupam se dok se obrisem vec pocinje....probao sam i dezodoranse,i da se obrijem ispod miske i opet nista,idalje se znojim,ali sto je jos gore veoma se oseca.... -_-
Treaci problem je dlake na grudima i stomaku....jos pre godinu ipo pocele su da mi rastu dlake prvo izmedju privatnog dela i pipka,sad su pocele jos gore i kod grupi,i rastu sve vise i sve su srnje -_- dok moji vrsnjaci nemaju 2 dlake ukupno -_-

Ovi problemi mi stvarno zagorcavaju zivot,proslog leta sam do pola leta nosio duks napolju zbog znojenja,a na bazene neidem jer me je sramota zbog dlaka -_-
Cak i kada odem na adu sa drugarima da se setamo kolko uspem da vidim nema skoro niko dlake ni oni koji imaju po 20 godina -_-
Ako mozete molim vas pomozite mi kako da se resim svega ovoga -_-
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Veliki problemi -_-

Post od aa_aca »

Длака нема зашто да се решаваш. То је нормално. Сећаш ли се Андра Кнега, кошаркаша? :D

За проблем испод пазуха користи водени раствор соде бикарбоне: кашичица соде бикарбоне на чашу воде. Добро размути и успи у неку спреј флашицу и онда се њоме прскај два пута дневно. Она убија бактерије и гљивице које развијају те непријатне мирисе.

За косу пробај да користиш Косили дечији шампон.

Како се храниш и шта пијеш? Да ли си нервозан?
pedja1995
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 19, 2010 2:30 am

Post od pedja1995 »

Ne nerviram se uopste xD hranim se normalno nekad kuvano nekad zdrava hrAna,imam jedno pitanje na koje mi je potreban tacan odgovor da li je moguce ocelaviti svqkodnevnim pranjem kose,ja moram svaku dan da je perem a mnogo mi pricaju da se tako ocelavi?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Зависи чиме је переш. Сваким прањем косе, кожа на глави се исушује и то има лоше дејство на корен длаке. Што је шампон лошији, то је утицај гори. А какви су ови данашњи шампони, то је ужас. Да ли ће утицати на опадање косе зависи од тога какав ти је организам.

Има још један ефекат. Ако ти је организам у добром стању, често прање косе изазива сушење коже главе на шта организам реагује додатним замашћивањем дотичне коже. Зато добијаш ефекат да што више переш косу она ти је све маснија. На крају ћеш цео дан главу држати у канти воде. :lol:

Пробај да користиш Косили благи шампон. Пери шампоном само један пут. Лепо испери косу и потом испери косу са литром топле воде у коју си ставио кашику јабуковог сирћета (не алкохолно). Покушај постепено да повећаваш размак између прања.

Ја сам скоро имао сличних проблема. Почело је да ме нервира то често прање косе. Онда сам узео да развлачим прање косе и сада без икаквих проблема могу да перем једном недељно, па чак и ређе.
Odgovori