Vadjene brisa iz bubuljice (akni)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
medicinoza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 24, 2005 7:21 pm

Vadjene brisa iz bubuljice (akni)

Post od medicinoza »

Cuo sam da ovo moze da bude jako efikasno u pronalazenju unutrasnjeg uzroka akni..Gde to moze da se uradi u Beogradu?
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Sto se tice pravih akni potpuno je nepotrebno uzimanje brisa akni i ja za potvrdan odgovor Da li treba uzeti bris iz pustulozne akne na bakteriolosku kulturu sa antibiogramom obaram moje studente na ispitu bez milosti iako sam poznata kao veoma tolerantan profesor. Zasto bismo uzimali bris ako i bez brisa znamo sta cemo u njemu naci. U pojedinim slucajevima papulo pustula kod odraslih uzima se otisak koze na selotejp traku za Demodikozu ili u slucajevima Seboroicnog dermatitisa strugotina koze koja se boji i posmatra se kvantitativno broj demodexa i pitirosporona a ne kvalitativno
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori