Naime, pre oko dve nedelje su me poceli svrbeti dlanovi, da bi se alergija postepeno sirila po celom telu mada su se u prvih ~5 dana pojavljivale samo crvene fleke bez klasicne koprivnjace. Prosli vikend u subotu sam samo odjednom buknuo pre spavanja i u roku od sat vremena sam bio potpuno prekriven urtikama toliko da su roditelji popadali u nesvest. Sva sreca pa se kod mene nijedna alergija ne zavrsava gusenjem, vec "samo" spoljnim reagovanjem. Epilog naravno hitna pomoc, lezao tamo cele noci do 8 ujutru i bio na infuziji svo vreme, jer prva doza urbason+synopen nije gotovo nista pomogla.
Nedelja ista prica, buknuo, hitna, odatle me posalju na dermatologiju oba puta se sve odigravalo oko 2-3h ujutru. Opet Urbason+Synopen, ovog puta sve reaguje odmah i kros 2 sata sam k'o nov. Od ponedeljka crvenilo se javlja, u maloj meri i ja preventivno odem u dom zdravlja tokom dana i primim inekcije. Uz to pijem i pressing, a drzim i strogu dijetu, zelenis i hleb.
Na alergologiji su mi rekli da mogu da me testiraju tek tri nedelje nakon sto prestanem sa primanjem kortikosteroida, a do tada da pijem pressing i po potrebi primam injekcije. Da li mogu da preduzmem jos nesto, jer cim jedan dan ne primim inekcije crvenilo i slaba alergija se vraca, nocas mi je prekrila vrh ledja i podlaktice, a kad sam se probudio jutros, ostalo je samo na jednoj ruci jedva vidljivo, a sada se potpuno povuklo.
Da li ima jos nesto sto bih mogao da uradim? Iz sobe sam izbacio tepih, sve usisao, zamenio posteljinu, ali nista ne pomaze... Ima skoro dve nedelje od kada se mucim sa ovim problemom, ali ni doktori nemaju neko konkretno resenje...