ultrazvuk i rozacea??

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
DONKORLEONE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 5:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

ultrazvuk i rozacea??

Post od DONKORLEONE »

Pre nekoliko meseci sam ustanovila da imam početni stadij rozacee. Imam 40g i do skoro nisam imala gotovo nikakvih kožnih problema. Međutim nekoliko kapilara na nosu i crvena akna na licu su me naterale kod dermatologa. Ni sama neznam kako sam to zaradila pošto nepušim, nepijem, ne jedem začinjenu hranu, neidem u solarij...Jedino loša limfna drenaža može biti "mogući" uzrok. Ja sam dobila xarox-Q11 ultrazvučni aparat za kućnu upotrebu koji koristim za celulit i tretiranje bora. Neznam da li mi on može štetiti za rozaceu? Inače, pošto nisam dobila nikakvu terapiju od lekara volela bi da me neko savetuje koju kremu bi bilo dobro da koristim a koje da izbegavam pošto mi ja potrebna i antiage nega.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Re: ultrazvuk i rozacea??

Post od tamaraft »

UZ aparat nikako nije pogodan za trewtiranje koze sa rozaceom!

A za kreme i lekove se morate obratiti svom lekaru dermatologu, ako ga imate, poshto ne pominjete ko je i akda dijagnostikovao rozaceu kao oboljenje i da li se lechichite nekako!

Ako nemate lekara, onda se obratite u Zavod za kozne i venerichne bolesti u Beogradu!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
DONKORLEONE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 09, 2008 5:12 pm

Post od DONKORLEONE »

Da, ja zaista nisam dobila nikakav tretman. A otišla sam sasvim slučajno ,letos, da doktorka pogleda bubuljicu koja neće da se povuče. Bila sam na privatnoj dermatološkoj klinici na Novom Beogradu ali ne bih da donosim zaključke o stručnosti lekara. Zahvalna sam vam na savetu iako mi nije jasno zašto je štetno delovanje UZ aparata kad u napomeni piše da se osim brojnih tretmana u kozmetologiji koristi i za drenažu i kapilare. Volela bih da mi objasnite ako imate vremena. Unapred zahvaljujem!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

UZ i jeste fantastichan i treba se koristiti vish enego sto se inach ekoristi i u kozmetici i u fizikalnoj terapiji ali ne u lechenju rozacee kao oboljenja!

Tek tako dijagnostikovati oboljenje poput rozacee i poslati vas kuci i savetovati da koristite UZ apart u kucnim uslovima je po meni prilichno neozbiljno, s obzirom da je meni po dijagnostikovanju zabranjeno chak i izlaganje zutoj svetlosti, koja navodno nema kontraindikacije...a s obzrom an to da sam medicinski radnik i da sam ubrzo saznala sve sto se moze na ovoj planeti saznati o ovom oboljenju jedini logichan zakljuchak i jeste da lice nikako ne smete izlagati toploti.

Ne pominjete nigde koliko dugo znate da mozda imate rozaceu i koliko znate o ovom oboljenju koze lica!?

Rozacea je jedna podmukla i dosadna hronicha bolest koze lica, koja s emanifestuje proshirenim kapilarima, crvenilom, eritemom, kuperoznom kozom, bubuljicama, nekad i gnojnim chirevima ako se ne lechi i zakomplikuje! Nazalost cheshce oboljevamo mi zene, zashto, to se josh ne zna. Najneverovatnije je to shto se tachan uzrok ovom oboljenju zapravo ni ne zna, ali se zna sa sigurnoshcu shta ga pogorshava i shta umanjuje rezltate zalechenja.

Iako je sve individualno zna se da te treba izbegavati zachinjena hrana, zachini generalno, umanjiti stres koliko je to moguce, nikako ici u solarijume, pilinge lica, kozmetichke tretmane, nikako niej dozvoljeno izlaganje suncu i toploti, nikako pariti i utopljavati lice, ni kupkama, ni kremama niti bilo kojom drugom procedurom, a tu spada i UZ terapija, koja pre svega ima mehano i toplotni efekat, i to povrshinski vec dubinski, sto je za rozaceu kao oboljenje josh gore. Izlaganjem kapilara UZ terapiji mozete ih samo josh vishe izprovocirati i oshtetiti i pogorshati stanje.

Rozacea se moze zalechiti, u nekim sluchajevima i fazama zivota chak i potpuno izlechiti, sve je opet individualno, neke od terapija koje su do sada proverene u lechenju rozacee jestu korishcenje topijskog metronidazola (ja ga koristim npr svaki dan), zatim topijskih antibiotika (u obliku gela), zatim azelaichne kiseline, tetraciklina (probala sam i to ali nije urodilo plodom), izotretinoina. Ukoliko je uvecanje mekih tkiva izrazeno, kod tezih i nelechenih sluchajeva, u obzir dolazi chak i hirurska korekcija.

Moj vam je savet da pronadjete dermatologa koji ima iskustva u lechenju rozacee i da otvoreno porazgovarate sa njim o svemu shto vas muchi i zanima, poshto bez terapije, bilo medikamentozne ili lokalne stanje moze samo da se pogorsha, posebno sa promenom klimatskih uslova, povecanjem stresa, povecanjem UV zrachenja, i josh plus ako nastavite sa korishcenjem UZ...

Ja je lokalno lechim vec 6 godina, gelovima i kremom, nekad se pridrzavam ostalih saveta, nekad ne, nervoza me urnishe, PMS pogorsha crvenilo, ali kada se sve uskladi liche izgleda savrsheno zdravo i chisto :)
tako da sve je povezano i samo treba da nauchite da se ne nervirate mnogo, da se obratite lekaru koji ce vam prepisati gel i kremu za lice, posavetovati vas kako i chime da perete lice, kako i chime da shminkate lice, kako da se shtitie od sunca kada pochnu paklene vrucine...

A prochitajte i josh neku temu u ovom porforumu, ima nas dosta sa istom dosadnom rozaceom :)

Pozdrav i srecno
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori