Ultrazvuk u kozmetici lica

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

mirja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 26, 2005 6:31 pm

Post od mirja »

DRAGANA 15 napisao:Postovana Skvo,
naravno da je za masnu kozu nepohodno higijensko ciscenje, to je neminovno resenje. Ja sam samo protivnik klasicnog "cedjenja" mlade problematicne koze.
Za RVB kremu znam da je sjajna, inace je cela njihova kolekcija jako dobra, izuzetna profesionalna linija!
Sto se tice vase kucne nege, najpre izbacite sapune(ukoliko ih koristite). Obicni alkalni sapuni samo pojacavaju rad sebacealnih zlezda. Za ciscenje mozete koristiti SEBAMED sapun za masnu kozu, ili, jos bolje, HYFAC( ili sapun, ili gel, ili penu) iz brenda URIAGE.
Zatim, obavezan je piling 2 puta nedeljno. Mozete uzeti Hyfac piling,ili obican Frimen. Naravno najbolji je enzimski piling, ali to je vec profesianalni tretman. I dr Tempt ima dobar Hawai piling.
Maske... ovako, dr Hauschka ima FENOMENALNU masku za dubinsko ciscenje, ali je jako skupa :evil: . I ona zaista dugo traje, pa bi Vam se mozda isplatila. Takodje, Afrodita ima dobru masku za masnu kozu, a i nasa Lipo laboratorija pravi sjajnu vitaminsku masku sa pivskim kvascem.
Toliko od mene, ako Vas jos nesto zanima slobodno pitajte. Pozdrav!
:-? Moram da dam komentar sto se tice dr.Hauschke! preparati uopste nisu dobri za masnu kozu! bar se kod mene pokazalo katastrofalno, jer muku mucim vec 30 godina! pozdrav
skvo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Dec 12, 2005 12:47 am

Post od skvo »

Postovana Dragana :)
Koristila sam Loreal pure zone za ciscenje lica, ali mi on suvise isusi kozu na delovima koji nisu toliko masni, a t zona je prilicno sjajna i previse zategnuta.
Za sebamed proizvode sa cula da su dobri, i bas sam razmisljala da probam. Po onome sto ja znam rvb losion za ciscenje lica i slicno su oko 800 dinara, pa sam razmisljala i o njima kad mi vec krema tako odgovara. Inace kremu stavim uvece, posto moja koza je suvise masna pa preko dana mi ne odgovara da imam ikakvu kremu, i ujutru kad se pogledam koza mi je divna, svuda iste boje, cak i neke bubuljice nestanu ako sam ih imala. Problem je jedino sto je malo vise masna pa mi treba onda nesto da je ocistim. Kada to uradim sa lorealom, pored vec pomenutih efekata, na kozi mi opet postaju vidljive razlike u boji, bilo od nekih bubuljica koje prolaze ili neceg slicnog.
Sto se maski tice, probala sam dosta stvari i nicim nisam bila odusevljena, Afroditina od cajnog drveta nije bila losa, i Lushova mask of magnaminty moze dobiti pozitivne kritike, ali nista senzacionalno. Freeman maske i gelove za ciscenje lica "merkam" vec neko vreme, ali mi je trebala potvrda nekog strucnog lica da ne bih kao i u velikom broju slucajeva bacila novac.
U svakom slucaju, mnogo vam hvala sto ste mi odgovorili, a unapred se zahvaljujem i ako bude procitali i ovaj moj ne bas kratak post i dali mi svoje misljenje.
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Postovana Mirja,
drago mi je da sam cula i drugo misljenje. Dosadasnja iskustva sa dr Hauschka maskom za dubinsko ciscenje su bila sjajna. Naravno da postoje i suprotni slucajevi, i uvek je dobro znati ih. Ja sam je licno koristila i za profesionalne tretmane, i bila jako zadovoljna.
Mada naravno, problem masne koze ne moze da se resi lako. Cak sta vise, takvo stanje koze moze da se ublazi, a ne i da se trajno resi. Ali dobro, postoji jedna prednost masne koze: kasnije ima mnogo, mnogo manje bora!!!!
Postovana Skvo,
ni frimenovi maske ne daju posebno senzacionalno resenje, ali njihov piling je OK.
veliki pozdrav,
Dragana
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Fisi napisao:Mene interesuje koji su to "RVB" preparati??? i gde to moze da se nabavi, koliko kosta i za koji tip koze??? Ja imam masnu kozu , imam sitne bubuljice, pojavi se po koja akna...ali brzo prodje! Vise imam problem sa crvenilom i flekicama??? Dragana sta mi preporucujete?? Hvala unapre!
Problem je ocito kompleksan. Masna koza, po koja akna, crvenilo i flekica. Ukoliko Vam je koza dehidrirana i peruta se to spada u seboroicni dermatitis, i to je vec domen bolesne koze, ali da biste to utvrdili mozete da uradite besplatan teledermatolski pregled ovde na forumu.
Ukoliko nije seboroicni dermatitis, za dan mozete da koristite ROSELIANE kremu protiv crvenila(brenda URIAGE), jako dobra krema koja smanjuje crvenilo, a za noc su dobre kreme sa vocnim kiselinama ili retinoidima. Danas postoje kreme koje u sebi sadrze vocne kiseline: Dercom Active(10 % AHA), Hyfac(13%), Afrodita(6%),Lipo(4%). Vocne kiseline su dobre za sitne hiperpigmentacije, i za masnu kozu.
RVB je profesionalna linija za negu koze, i njihove kreme mozete kupiti u kozmetickim salonima koje koriste pomenutu kozmetiku. Cini mi se da je Skvo pomenula da je cena oko 1300 dinara.
Takodje,Vishy ima dobru liniju za negu masne koze- Norma derm,
a i Uriage ima celu paletu medicinske nege masne koze-Hyfac.
Izvinite na opsirnosti, ali stvarno ne mogu da budem 100% sigurna koja bi Vam nega 100% odgovarala, ovako na slepo.
Veliki pozdrav.
Dragana
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Postovana skvo, opet ja, izvinite.
Morate naci neku MAT KREMU za dan, obavezne su zastitne kreme, dnevne. Mozda za dan da koristite Vishy termal mat. Nisam je licno koristila, ali mnogi koji imaju masnu kozu su zadovoljni, posto ne ostavlja masan trag na povrsini koze.
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jan 05, 2006 5:16 pm
Kontakt:

Post od Fisi »

"Za crvenilo bi bilo mozda najbolje da pokusate sa IPL metodom, kiseline koje bi vam odmastile lice nisu za vas kao ni bilo sta agresivno. Tretmani za kuperozu mogli bi da deluju komedogeno. Preporuka ciscenje blagim preparatom, vlazenje i zastita od sunca i 3 tretmana ipl metodom u razmaku od 1 mesec."

Potovana Dragana....ovo mi je na telemedicinskom servisu preporucila Goranai, ali nista konkretno!! Lice mi se pretezno ne peruta....jedino na celu i sa strane nosa...jer celo i ne mazem odavno...jer je skoro kompletno cisto! Pa verujem da kad ga umivam da ga malo i isusujem! STa mislite, sta bi najbolje bilo da mazem....imajuci u vidu Goranai-nu preporuku??!!??! Hvala unapred! Primecujem da dosta znate o ovome, da li se time sturcno bavite ili???? Izvinjavam se ako je opsiran post!
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Znam da moram, samo nisam nasla pravu. Pokusavala sam sa nekim jeftinijim varijantama tipa nivea visage za mat izgled masne koze ali nista.
Prvo sto moram da uradim je da odem na ciscenje lica kod kozmeticara, zato sto je u uzasnom stanju sto se mitesera tice. Razmisljala sam da odem u viver, neko ih je na ovom forumu hvalio a ako vi Dragana imate neku bolju preporuku, volela bih da je cujem.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Jos jedna stvar, Dragana molim vas nemojte vi meni da se izvinjavate, pa ja vas maltretiram sa pitanjima.
Ali sta da radim kada je pravi savet tesko dobiti, pa kada je neko kao vi raspolozen da pomogne to moze da mu se obije o glavu :D
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Postovana Fisi,
najpre da Vam odgovorim na pitanje. Zavrsavam visu medicinsku( smer kozmeticar) tako da je odgovor:Da, time se strucno bavim. I bas sve sto sam naucila, naucila sam od moje profesorke, koja Vam je poslala odgovor na teledermatoloskom pregledu, od dr Gorane. I kao sto sam rekla, nisam 100% sigurna koja bi Vam krema odgovarala, ovako na slepo. Posto je dr Gorana rekla da bi kiseline bile preagresivne za vasu kozu, nemojte to koristiti. Za ciscenje lica mozete uzeti Vishy 3u1, to je blago sredstvo koje, pored toga sto cisti kozu, i hidrira je. Zatim, za vlazenje koze mozete uzeti Visio Hidrogel, ili neku dobru hidrantnu kremu sa zastitinim faktorom. IPL metoda je sjajna za crvenilo. Verujem da ce Vam ovakva metoda pomoci. pozdrav.
Postovana Skvo,
ne znam za salon Viver, ali posto su ih vec hvalili, to je nabolja preporuka. Zadovoljni klijenti su najveca sigurnost. Veliki pozdrav.
skvo
Aktivan član
Aktivan član

Post od skvo »

Ok!
Puno hvala!
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Fisi »

ehheheh hvala dragana, samo jedna napomena...ja sam musko....
i jos jedno pitanje...izvini ako davim.....koja firma proizvodi...Visio Hidrogel???
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

:D :lol: :D :lol: :D :lol:
Ok, sorry, Fisi! Mislim da Visio hidrogel proizvodi Sebamed, ustvari, skoro sam sigurna...
Ma, najgore mi je kada pomesam brendove medjusobno! Ali jeste, Sebamed je!
Pozdrav, gospodine Fisi! :D
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Fisi »

Postovana g-djice Dragana! Pa kako ste?
Hvala na savetima i tolikom trudu da pomognete! Ovo je bilo malo slihtanje :D :D jer naravno,imam jos pitanja...prvenstveno zbog svoje neupucenosti.....i nadam se da ne davim!
Pitanje: ljubazna dr. Gorana mi je preporucila za ciscenje koze Vichy purete thermale solution micelaire, za dnevnu negu moze i sebamed emulzio spf 16 ili 20! Ako mozete da mi napisete malo vise o ovim kremama, odnosno , na koji nacin pomazu i deluju....i posebno za Sebamed emulzio...da li je to puno ime kreme (emulzije) ??
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Postovani Fisi,
ako vec hocete da budete ljubazni, ja Vas molim da mi ne persirate.
Konkretno o tim proizvodima ne znam bas mnogo, ali!!!!
Znam malo... Vishy je odlican zato sto u sebi ima termalnu vodu(lekovitu vodu iz njihove banje) koja hidrira kozu, i nije onako uzasno tvrda kao i obicna voda.I kolicina odredjenih"stetnih" supstanci za osetljivu kozu kao sto je Vasa, je minimalna. Pre svega mislim na PAM(povsinski aktivne materije), pa ne odmascuje kozu i ne uklanja zastitni film na kozi.
O sebamed emuzliji znam jos manje, ali prednost te emulzije je DEFINITIVNO SPF-zastitni faktor, koji je za kozu kao Vasu neophodan.
Znam da nisam mnogo pomogla, ali eto, obecavam, zainteresovacu se za sastav sebamed emulzije, pa cu Vam javiti.
Inace, ako vam je dr Gorana preporucila, onda nema sumnje!Prava stvar!
pozdrav, Dragana
Fisi
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od Fisi »

Draga i postovana gospodjice Dragana....daje se primetiti da u poslednjem odgovoru....stavljate akcenat...na svako slovo "v" koje se odnosi na moju personu....S'obzirom da smo vi i ja pribliznih godina....bar ja tako procenjujem ......iz
Postovana Fisi,
najpre da Vam odgovorim na pitanje. Zavrsavam visu medicinsku( smer kozmeticar) tako da je odgovor:Da, time se strucno bavim.

Onda zaista nema potrebe da persiramo jedno drugome! :lol: :lol: :lol:
Ok salu na stranu ...hvala ti puno na svom trudu i angazovanju oko mojih pitanja....Od kako sam poceo da posecujem ovaj sajt, uvideo sam , da i ako je i kod mene dosta veliki problem koji dugo traje , da sam ja ipak jedan laik...te s'toga sam resio da malo vise naucim....Pa naravno imam pitanje.....Do sada sam koristio razne emulzije , ali su one bile kao neki gel koji sam koristio umesto sapuna....znaci prilicno tecne...EE sad me buni Sebamed emulzio...sta je to zapravo??? krema ???
Hvala unapred i pozdrav!
Odgovori