Fisi napisao:Mene interesuje koji su to "RVB" preparati??? i gde to moze da se nabavi, koliko kosta i za koji tip koze??? Ja imam masnu kozu , imam sitne bubuljice, pojavi se po koja akna...ali brzo prodje! Vise imam problem sa crvenilom i flekicama??? Dragana sta mi preporucujete?? Hvala unapre!
Problem je ocito kompleksan. Masna koza, po koja akna, crvenilo i flekica. Ukoliko Vam je koza dehidrirana i peruta se to spada u seboroicni dermatitis, i to je vec domen bolesne koze, ali da biste to utvrdili mozete da uradite besplatan teledermatolski pregled ovde na forumu.
Ukoliko nije seboroicni dermatitis, za dan mozete da koristite ROSELIANE kremu protiv crvenila(brenda URIAGE), jako dobra krema koja smanjuje crvenilo, a za noc su dobre kreme sa vocnim kiselinama ili retinoidima. Danas postoje kreme koje u sebi sadrze vocne kiseline: Dercom Active(10 % AHA), Hyfac(13%), Afrodita(6%),Lipo(4%). Vocne kiseline su dobre za sitne hiperpigmentacije, i za masnu kozu.
RVB je profesionalna linija za negu koze, i njihove kreme mozete kupiti u kozmetickim salonima koje koriste pomenutu kozmetiku. Cini mi se da je Skvo pomenula da je cena oko 1300 dinara.
Takodje,Vishy ima dobru liniju za negu masne koze- Norma derm,
a i Uriage ima celu paletu medicinske nege masne koze-Hyfac.
Izvinite na opsirnosti, ali stvarno ne mogu da budem 100% sigurna koja bi Vam nega 100% odgovarala, ovako na slepo.
Veliki pozdrav.
Dragana