Uklanjanje bradavica sa sokom od smokve

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
chipsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 25, 2015 12:36 am

Uklanjanje bradavica sa sokom od smokve

Post od chipsi »

Vec neko vreme na kapcima imam neke male bradavice koje me nerviraju i odlucio sam da ih mazem onim belim sokom od smokve jer znam da to sigurno uklanja bradavice.
Po recima ljudi koji su to koristili, treba nekih 4-5 dana dok bradavice ne otpadnu.

Ono sta mene interesuje je reakcija na taj beli sok.
Juce sam bio mazao dva puta u toku dana i bradavice na kapcima, pa samim tim i kapci, su poceli da me peku.
Da li je to normalna reakcija?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Uklanjanje bradavica sa sokom od smokve

Post od aaaca »

Нормална је реакција ако си и капке мазао што никако ниси смео да радиш. Само се малко стави смоквиног сока на саму брадавицу.
chipsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od chipsi »

To je nemoguce jer sok iz smokve nenormalno curi, jedino da natopim stapic za usi pa da sa njim namazem.
Nisam razmazivao po celom kapku nego samo u delu od bradavice do bradavice, ostali deo nije mazan.

Na internetu sam citao nesto da se par minuta posle mazanja treba isprati mlakom vodom pa sam isprao i pecenje se malo smanji.

Sad sam isto namazao i isprao, nenormalno pece.

Nista onda, sacekacu do sutra dok reakcije ne prestane pa cu onda malo na stapis i namazati samo bradavice, a u medjuvremeni cu se umiti jos koji put.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Тај сок је изузетно агресиван и никако не сме да дође у око. Обичну кожу оштећује а то си већ осетио јер пече.

Дакле мораш да се снађеш и само малко ставиш на саму брадавицу.

Испирање није потребно јер сок треба да нагризе брадавицу а осим тога је и опасно јер тако разређен сок може да доспе у око.
chipsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od chipsi »

Onda jedino na stapic za usi pa na bradavicu, drugo resenje trenutno ne znam.
Ovako dok curi iz smokve je nemoguce staviti samo na bradavicu jer se razlije.
Da je na nekom drugom deli tela onda bi moglo ali na kapcima je bas nezgodno.

Ispiranje pomaze da se smanji reakcija, umio sam se i reakcija se smanjila. Zatvorio sam oci i umio samo kapke, odma obrisao peskirom i mnogo mi je bolje. Jos uvek osecam blago peckanje i malo su mi kapci crveni ali je mnogo bolje.

Dok reakcija ne prestane necu mazati vise, a kada prestane onda sa stapicem za usi pokupiti sok sa smokve i samo malo prislonim na bradavicu. Bar za sad nevidim drugo resenje.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Баш тако. И опрезно.
Odgovori