Čudne akne
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Čudne akne
Pozdrav svima. Zanima me vas savet u vezi sa aknama. Imam 28 godina i za vreme puberteta nisam imala ni jednu aknu na licu. Medjutim poslednje dve godine to se promenilo. Akne se pojave u predelu vrata (leva strana) desna vrlo malo i retko, i oko nosa. Pojave se prvo potkozne otekline koje kasnije prerastu u cvorice. Posle nekoliko (3-4 dana) pocinju da se gnoje i izlaze na povrsinu. Jako bole. Bila sam kod dermatologa i ona mi je dala krecno mleko i zastitnu kremu. Rezultat katastrofa. Drugi dermatolog mi je savetovao neki losion sa sumporom. Pomogne ali kratkotrajno i isusi mi kozu, koza se pertuta i pocrveni. Sada kako je napolju hladnije situacija je katastrofalna. Vrat se malo smirio ali ustanem jutros leva strana nosa mi otekla i napipam potkoznu bubuljicu. Ja sam uzela hidrociklin i namazala da ubrzam proces izlaska na povrsinu. Ocajna sam i ne znam vise sta da radim. Ostalli deo lica mi je kao kod bebe. Mekan i bez crvenila i akni. Pozdrav jos jednom i unapred hvala za savet.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Saradnik
Cudne akne
Sramota me je i da vam kazem kakvo mi je lice. Evo vec 15 i vise dana primenjujem naizmenicno ove gelove, i stanje se samo uzasno pogorsalo. Desna strana se intezivirala a sada se sve bubuljice nalaze ispod koze ko klikeri. Nema sanse da izadju na povrsinu. Ocajna sam ali na zalost ovi preparati na moje lice ne deluju osim sto bubuljice vise ne izlaze vani, sto mi je gore jer kada se isciste onda i prodju makar neko vreme. Imate li jos kakvu sugestiju sta da radim?!!!!!!!
-
- Saradnik
cudne akne
U tom obliku u kom si naglasio kupljeno u Apoteci u Beogradu. Kupila sam hloramfenikol mast za oci a kasnije mi sestra koda vas kupila i poslala oba ona preparata. Mogu da posaljem na mail slike lica ako ce da pomogne. Juce sam na svoju inicijativu uzela klindamicin tablete da pijem. Da li da prekinem i da li da saljem slike. Hvala puno!
-
- Saradnik
cudne akne
tri max cetiri dana.
Cudne akne
Znam da sam verovatno dosadna ali da postavim par pitanja:
Koju kremu da koristim preko dana kada izlazim van (trenutno je Nivea antiage sa alpha flavon supstancom, SPF 20)?
Cime se umivati (trenutno deciji sapun)?
Kada sam isla na lasersku depilaciju osoba koja je radila tretman je videla vrat i presla laserom preko. Posle toga su se neke bubuljice isusile ali je opet posle par dana sve buknulo? Da li je laser pogorsao situaciju?
Koju kremu da koristim preko dana kada izlazim van (trenutno je Nivea antiage sa alpha flavon supstancom, SPF 20)?
Cime se umivati (trenutno deciji sapun)?
Kada sam isla na lasersku depilaciju osoba koja je radila tretman je videla vrat i presla laserom preko. Posle toga su se neke bubuljice isusile ali je opet posle par dana sve buknulo? Da li je laser pogorsao situaciju?
-
- Saradnik
Re: cudne akne
tri max cetiri dana.
Dovoljno da pogoršate stanje. Možda bi ipak bilo bolje da odete kod dermatologa i striktno ispoštujete terapiju koju prepiše.
Dovoljno da pogoršate stanje. Možda bi ipak bilo bolje da odete kod dermatologa i striktno ispoštujete terapiju koju prepiše.
Samo sam zelela da vam se zahvalim na pomoci. Kada ste mi odgovorili poslednji put, bukvalno sam bacila sve ostale preparate, i koristila samo ovo sto ste mi vi preporucili. Stanje mi je odlicno. Cak mi se koza ne peruta na mestima na koje mazem spomenute preparate. Hvala zaista ste najbolji.
Veliki pozdrav iz Cacka!
Veliki pozdrav iz Cacka!