Trudnoca i promene na kozi lica

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Trudnoca i promene na kozi lica

Post od trudnjaca »

U 19. nedelji trudnoce sam, imam 27,5 godina. Sem mitesera na nosu nikada nisam imala probleme sa kozom lica (cak ni u pubertetu). Negde od 2. meseca trudnoce pocele su da mi se pojavljuju bubuljice po licu. Sada ih ima na celu (sitnije), a na bradi nesto vece i grozne masnije. Takodje pojavili su mi se i miteseri na obrazima. Inace, krvna slika i holesterol su mi odlicni, a ne uzimam ni masnu hranu – hranim se sasvim normalno i sto je moguce zdravije. Da li postoji neki preparat koji smem da koristim kako bih se resila ovih problema, jer stvarno mi idu na zivce. :evil: Izvinjavam se zbog terminologije oko odredjivanja bubuljica, ali stvarno nisam imala do sad problema sa njima pa nisam bas upucena u to. :o
Inace, do pre mesec dana pojacano mi se mastila i kosa, ali sada je to normalizovano (bez nekih preparata, da kazem samo od sebe).
Kako ne smem da eksperimentisem sa raznoraznim preparatima, molila bih strucna lica ili one koji su imali slicne probleme, da me posavetuju sta mogu da uradim da se oslobodim ruznih napasti. Da li dolaze u obzir neke prirodne maske (kamilica, jabuka i sl.) ili postoje neki preparati koje smeju da koriste i trudnice?
Naravno da planiram da odem kod dermatologa, ali do sada nisam imala vremena (zbog mucnina, koje nazalost jos uvek traju, kao i raznih testiranja koje su uveli za trudnice, pa sam svaki 2-3 dan kod lekara). :oops:
Hvala svima unapred! :P
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Da li je moguce da bas niko ne zna nista o ovome? Pa gde su ti dermatolozi? :x
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Bila sam kod dermatologa, pa da prenesem svoje iskustvo, mozda ce nekom zatrebati (posto vidim da dermatolozi vise ne postoje na ovom forumu).
Dakle, kao sto sam i pretpostavila, sve je posledica hormonskih promena u trudnoci i aknozne promene ce trajati do kraja trudnoce, a onda bi trebalo da se povuku. Mada je jako "utesno" :-? doca rekao da ce mozda i nakon porodjaja trajati.
Elem, rekao mi je da perem lice sapunom 2 puta dnevno, pa kad se dobro osusi da koristim gel klindamycin od 1%. Ako se i posle porodjaja bubuljice ne povuku treba nastaviti sa tretmanom.
To je to, za sve sadasnje i buduce trudnice sa ovakvim problemom. :wink:
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

joj

Post od zvezdana »

znači mogu da se pojave u trudnoći :cry: hvala na informaciji.

mislim da će ti se posle porođaja ipak povući. a i tada ćeš imati veću paletu preparata koju ćeš smeti da koristiš...

ja recimo imam nedostatak cinka u krvi. čim mi nestanu kapsule s' istim i dok ne kupim sledeće pakovanje pojavi mi se par bubuljica na tzv. T-zoni ali mislim da su hormoni uglavnom uzrok... :)

imaš niže jako dobre teme o bubuljicama, aknama, preparatima i iskustvima... pokušaj i sa opcijom "traži". ako ti se neki preparat učini korisnim za tebe ostaje ti samo još da apotekarku pitaš da li se sme koristiti i u trudnoći...
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Nadam se da ce se nakon porodjaja povuci jer sam ovako sama sebi cudna i ruzna. Cak ni u pubertetu ih nisam imala, zbog cega su mi sve drugarice zavidele :D , ali eto sad nisam mogla da ih izbegnem...
:evil:
Pregledala sam slicne teme, ali kao sto verovatno i sama znas ne smem da eksperimentisem u ovakvom stanju. Cudi me sto se vise dr. \Gorana i mr.Silvio ne javljaju. Sta je s tim ljudima?
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

...

Post od zvezdana »

ne znam, stvarno, niko se ne izjašnjava :(
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Moze li neko da mi kaze, iz licnog iskustva, koliko vremena je potrebno koristiti klindamicin da bi se videli prvi rezultati.
Jako sam nestrpljiva da mi se vrati moja normalna koza, mada znam da tu najveci uticaj imaju hormoni i trudnoca. :roll:
Koristim klindamicin gel par dana i ujutru kad ustanem koza mi je cistija, ali se u toku dana ponovo pojave akne i nekako mi je masna koza. :(
tinamend
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:31 pm

Post od tinamend »

ja sam imala uznapredovalu rozaceu pa sam lešila sa Medrolom i uspela sam da zaustavim napredovanje rozacie i da rodim zdravo dete. nemoj da se nerviraš sve će biti u redu kad je menei bilo. Ti verovatno to imaš zbog hormona, posle še to nestati i imati lepu kožu.
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Post od chokoladica »

Ja sam isto u trudnoci dobila bubuljice, ali poslije porodjaja se pogorsalo, tako je i dan danas, skoro 4 godine. Nema sta nisam koristila od preparata, ali nista nije potpuno pomoglo. Nemam hormonski poremecaj.
Znam u sali nekada da kazem da ce poslije drugog porodjaja sve da se povuce.

Kazu babe, da zene koje nose djevojcice imaju problematican ten :wink:
Odgovori