U 19. nedelji trudnoce sam, imam 27,5 godina. Sem mitesera na nosu nikada nisam imala probleme sa kozom lica (cak ni u pubertetu). Negde od 2. meseca trudnoce pocele su da mi se pojavljuju bubuljice po licu. Sada ih ima na celu (sitnije), a na bradi nesto vece i grozne masnije. Takodje pojavili su mi se i miteseri na obrazima. Inace, krvna slika i holesterol su mi odlicni, a ne uzimam ni masnu hranu – hranim se sasvim normalno i sto je moguce zdravije. Da li postoji neki preparat koji smem da koristim kako bih se resila ovih problema, jer stvarno mi idu na zivce.

Izvinjavam se zbog terminologije oko odredjivanja bubuljica, ali stvarno nisam imala do sad problema sa njima pa nisam bas upucena u to.
Inace, do pre mesec dana pojacano mi se mastila i kosa, ali sada je to normalizovano (bez nekih preparata, da kazem samo od sebe).
Kako ne smem da eksperimentisem sa raznoraznim preparatima, molila bih strucna lica ili one koji su imali slicne probleme, da me posavetuju sta mogu da uradim da se oslobodim ruznih napasti. Da li dolaze u obzir neke prirodne maske (kamilica, jabuka i sl.) ili postoje neki preparati koje smeju da koriste i trudnice?
Naravno da planiram da odem kod dermatologa, ali do sada nisam imala vremena (zbog mucnina, koje nazalost jos uvek traju, kao i raznih testiranja koje su uveli za trudnice, pa sam svaki 2-3 dan kod lekara).
Hvala svima unapred!