Cao svima!
Juce sam pocela da pijem ovaj 'famozni' lek . Moja terapija, za sada, je 30mg dnevno ,na 65kg.
Ono sto mene najvise plasi je pomisao na (sada ovo je samo moj trip nadam se) to da lek moze imati posledice na plod i nakon nekoliko godina. Recimo, ako bih ostala u drugom stanju 3 godine nakon terapije roakutanom da li i tada treba da se brinem oko zbog mogucih defekata ploda??
Znam da na leku pise da, mesec dana posle uzimanja ne treba ostati i drugom stanju i da dermatolozi za svaki slucaj kazu 3 meseca, i to me ne brine, ali mene brine da li nakon nekoliko godina mogu da budem sigurna da to nece imati nikakvog uticaja na plod??
Hvala i svima puno srece sa terapijom!
Trudnoca nekoliko godina nakon terapije roakutanom
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Re: Trudnoca nekoliko godina nakon terapije roakutanom
ups, ja sam u stvari htela da se nadovezem na postove u temi roakutan a ne da otvorim novu temu, pa molim administratore da moj prethodni post prebace tamo, ako je moguce
vidim da na ovo pitanje nema komentara, a mene to, sa razlogom, najvise zabrinjava!
Bilo bi vrlo ohrabrujuce kada bi se javile devojke i zene koje su posle terapije roakutanom radjale zdravu i normalnu decu!!
Inace nisam neki paranoik, da me ne bi optuzili odmah, naprotiv, optimista sam i vesele prirode..ne plasim se nicega i veliki sam borac, ali glasine da ovaj lek utice na plod me prilicno brinu i ne zelim ni najmanje da ugrozim svoje potomke sutra koliko god problem sa aknama bio velik! Zato bih bila vrlo zahvalna za komentar onih koji su culi za neki konkretan slucaj, ohrabrujuci ili ne...
Bilo bi vrlo ohrabrujuce kada bi se javile devojke i zene koje su posle terapije roakutanom radjale zdravu i normalnu decu!!
Inace nisam neki paranoik, da me ne bi optuzili odmah, naprotiv, optimista sam i vesele prirode..ne plasim se nicega i veliki sam borac, ali glasine da ovaj lek utice na plod me prilicno brinu i ne zelim ni najmanje da ugrozim svoje potomke sutra koliko god problem sa aknama bio velik! Zato bih bila vrlo zahvalna za komentar onih koji su culi za neki konkretan slucaj, ohrabrujuci ili ne...
Procitaj na temi roaccutan gore i videces da su zene pisale da su dobile decu posle terapije i da su sasvim dobro.
Procitala sam dosta , SARAH je navela jedan ohrabrujuci primer i to je sve od onog sto sam ja uspela da vidim..mene samo ovo zabrinjava u vezi leka, sve drugo manje vise..a i snosim odgovornost samo za sebe. Kad je neko drugo u pitanju , a narocito sutra dete, onda je valjda jasno da tu nista nije vredno rizika!
Bilo ih je jos par osim nje. Stvar je u tome da samo ne treba da se zatrudni tokom konzumiranja leka, a posle kada lek nestane iz organizma nema nikakvog problema.
Kod raznih drugih lekova pise da ne smeju piti trudnice itd. To je normalna stvar.
Nemas razloga da brines.
Kod raznih drugih lekova pise da ne smeju piti trudnice itd. To je normalna stvar.
Nemas razloga da brines.
Ljubice, hvala na podrsci! Zaista sam srecna zbog terapije i sa nestrpljenjem iscekujem prve efekte! Ipak, citala sam neke strane forume na kojima naravno ima raznih prica..znam da treba da se drzim onog sto mi je rekao moj dermatolog i sto pise u uputstvu, ali kad procitas takve stvari , prosto nemas mira..videcu kako ce ici terapija, ako budem imala bilo kakve ozbiljnije poremecaje prestacu odmah sa terapijom u suprotnom se nadam najboljem..kao i svi na ovom forumu!
Nema na cemu, i drugi put.
Ne brini se, i samo razmisljaj pozitivno. Sa terapijom uvek mozes da prekines.

Ne brini se, i samo razmisljaj pozitivno. Sa terapijom uvek mozes da prekines.