Za trudnice-prevencija strija

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Za trudnice-prevencija strija

Post od patraskovic »

Postovanje,
Imam 34 god i izuzetno suvu kozu tela sklonu perutanju.
Zelela bih cuti misljenje strucnjaka vezano za negu koze ( stomaka,bedara) trudnice.
U prvoj trudnoci sam koristila plavo NIVEA- mleko,mazala sam je i po 3-4x dnevno i nisam imala ni jednu jedinu striju.Nigde mi koza na stomaku nije pukla a na bedrima su se pojavile strijice - nista strasno.
Sada sam u drugoj trudnoci i opet koristim NIVEU.

Da li mi mozete preporuciti neko drugo mleko za koje znate da sprecana pucanje koze i stvaranje strija ?

Imala bih jos jedno pitanje:

Koju kremu preporucujete za negu bradavica pre i u toku dojenja.
Imam veliki problem - pucaju mi bradavice !

Veliko hvala unapred
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Polumasna emulzija

Post od mr ph. Silvio »

Za negu bradavica dobićete naknadno odgovor. Bio je jedan odličan preparat brenda Chicco ali ne znam da li ga još uvek ima.
Za prevenciju strija u trudnoći mogu Vam preporučiti polumasnu emulziju koju pravi apoteka "SB Trade". Odlična je i sve trudnice koje su je koristile bile su zadovoljne.
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član

Post od patraskovic »

Hvala puno na expresnom odgovoru.
Sacekacu odgovor za kremu za bradavice - to mi je JAKOO VAZNO !!!
Pozdravi
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

Potrudiću se da saznam već u ponedeljak.
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am

Post od goranai »

I ja sam imala priliku da probam polumasnu emulziju iz laboratorije apoteke SB trade i zaista je dobra za negu koze. Odnedavno a mislim da ima i u SB trade apoteci pojavili su se i preparati za bebe i trudnice brenda Mustela pa i dva preparata za lecenje strija za sveze strije i starije strije- nemamo mnogo licnog iskustva ali su iskustva iz literature veoma pozitivna. Naravno problem je cena! Ali...
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član

Post od patraskovic »

Ljubazna gospodja u apoteci ne zna o kakvoj se emulziji radi - govorim o emulziji za negu koze kod trudnica,koju ste mi dr.-Silvio preporucili ?
mr ph. Silvio
Saradnik

Post od mr ph. Silvio »

patraskovic napisao:Ljubazna gospodja u apoteci ne zna o kakvoj se emulziji radi - govorim o emulziji za negu koze kod trudnica,koju ste mi mr.-Silvio preporucili ?
Zove se polumasna emulzija. Mozda ste je zbunili kada ste rekli emulzija za trudnice. :wink:
ana ana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 16, 2005 4:39 am

Post od ana ana »

Da li je MUSTELA krema za strije proizvod apoteke ili ne?Da li se moze kupiti u ostalim apotekama ,parfimerijama ?
ana ana
Stalni član
Stalni  član

Post od ana ana »

ana ana napisao:Da li je MUSTELA krema za strije proizvod apoteke ili ne?Da li se moze kupiti u ostalim apotekama ,parfimerijama ?
Saznala sam da je mustela brand .Naisla sam na to da se ne sme suncati u solarijumu ako se upotrebljava ta krema? Ja imam 28 g.nisam radjala a strije su tako izrazene na butinama sada kada sam pocnela jos vise se vide bele linije kao brazde ..koju kremu ili gel mogu da koristim a istovremeno i da posecujem solarijum?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Mustela je krem predvidjen za trudnice. Ne pravi se u apoteci i potpuno je bezbedan i za trudnice i za dojilje. To je dosta vazno jer vecina preparata za strije sadrze kiselinu vitamina A tretinoin koji se ni u lokalnoj primeni NE SME KORISTITI KOD TRUDNICA.
Nije se uz mustelu opasno suncati nego je besmisleno trositi skup krem za jacanje veziva i resavanje problema strija a zatim u solarijumu to isto ezivo pocepati pod djstvom UVA zraka koji upravo elasticna i kolagena vlakna cepaju. Isto tako je besmisleno koristiti anti age preparate za lice a suncati se ili leciti celulit i suncati se jer je to kao iz price o Skadru na Bojani ali obrnute-sto se preko noci sagradi preko dana se razgradi!
Ako bas zelite da tamnom bojom prikreijete nedostatke idite na self tanning- mada ja ni to ne bih preporucila trudnicama-ipak je neka hemija u pitanju- a i kolega Silvio mi je javio da mu se zaista divan preplanuo ten skinuo vec drugog dana-mora da nije izlazio iz vode!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
ana ana
Stalni član
Stalni  član

Post od ana ana »

Hvala na odgovoru.Znam da je solarijum stetan ali ne mogu da podnesem svoj beo ten :( .Koju biste mi drugu kremu,gel preporucili(Mustela je za trudnice ja nisam trudna ,nisam radjala) mozda cula sam za striet ili nesto tako?
goranai
Saradnik

Post od goranai »

Ako mozete da citate engleski tekst poslacu vam na privatnu poruku deo tekstova sa medline-a koje sam skinula kao dopunsku literaturu mojoj studentkinji koja radi diplomski iz oblasti strija
ana ana
Stalni član
Stalni  član

Post od ana ana »

Da,mogu da citam.
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član

Post od patraskovic »

Kada bih ja bila neki moćan lik za ovu vašu POLUMASNU EMULZIJU za negu kože dodelila bih Vam duplog OSKARA !!! Šta je ovo ljudi moji ?! Pa ja ne mogu da prepoznam svoju kožu !!! Toliko je lepo navlažena,mekana...kao pliš.
Ja tretiram celo telo sa tom emulzijom i nastaviću i posle porodjaja sa njom ! Svaka čast i pono hvala dr.Silvio što ste mi je preporučili :-)
Usput nadam se da ste imali lep odmor ?
cone
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 01, 2005 7:30 pm

Post od cone »

da li ta polumasna emulzija samo sprecava nastanak novih strija ili moze da ublazi postojece?
Odgovori