Za trudnice-prevencija strija
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Za trudnice-prevencija strija
Postovanje,
Imam 34 god i izuzetno suvu kozu tela sklonu perutanju.
Zelela bih cuti misljenje strucnjaka vezano za negu koze ( stomaka,bedara) trudnice.
U prvoj trudnoci sam koristila plavo NIVEA- mleko,mazala sam je i po 3-4x dnevno i nisam imala ni jednu jedinu striju.Nigde mi koza na stomaku nije pukla a na bedrima su se pojavile strijice - nista strasno.
Sada sam u drugoj trudnoci i opet koristim NIVEU.
Da li mi mozete preporuciti neko drugo mleko za koje znate da sprecana pucanje koze i stvaranje strija ?
Imala bih jos jedno pitanje:
Koju kremu preporucujete za negu bradavica pre i u toku dojenja.
Imam veliki problem - pucaju mi bradavice !
Veliko hvala unapred
Imam 34 god i izuzetno suvu kozu tela sklonu perutanju.
Zelela bih cuti misljenje strucnjaka vezano za negu koze ( stomaka,bedara) trudnice.
U prvoj trudnoci sam koristila plavo NIVEA- mleko,mazala sam je i po 3-4x dnevno i nisam imala ni jednu jedinu striju.Nigde mi koza na stomaku nije pukla a na bedrima su se pojavile strijice - nista strasno.
Sada sam u drugoj trudnoci i opet koristim NIVEU.
Da li mi mozete preporuciti neko drugo mleko za koje znate da sprecana pucanje koze i stvaranje strija ?
Imala bih jos jedno pitanje:
Koju kremu preporucujete za negu bradavica pre i u toku dojenja.
Imam veliki problem - pucaju mi bradavice !
Veliko hvala unapred
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Polumasna emulzija
Za negu bradavica dobićete naknadno odgovor. Bio je jedan odličan preparat brenda Chicco ali ne znam da li ga još uvek ima.
Za prevenciju strija u trudnoći mogu Vam preporučiti polumasnu emulziju koju pravi apoteka "SB Trade". Odlična je i sve trudnice koje su je koristile bile su zadovoljne.
Za prevenciju strija u trudnoći mogu Vam preporučiti polumasnu emulziju koju pravi apoteka "SB Trade". Odlična je i sve trudnice koje su je koristile bile su zadovoljne.
-
- Aktivan član
-
- Saradnik
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
I ja sam imala priliku da probam polumasnu emulziju iz laboratorije apoteke SB trade i zaista je dobra za negu koze. Odnedavno a mislim da ima i u SB trade apoteci pojavili su se i preparati za bebe i trudnice brenda Mustela pa i dva preparata za lecenje strija za sveze strije i starije strije- nemamo mnogo licnog iskustva ali su iskustva iz literature veoma pozitivna. Naravno problem je cena! Ali...
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Aktivan član
-
- Saradnik
Saznala sam da je mustela brand .Naisla sam na to da se ne sme suncati u solarijumu ako se upotrebljava ta krema? Ja imam 28 g.nisam radjala a strije su tako izrazene na butinama sada kada sam pocnela jos vise se vide bele linije kao brazde ..koju kremu ili gel mogu da koristim a istovremeno i da posecujem solarijum?ana ana napisao:Da li je MUSTELA krema za strije proizvod apoteke ili ne?Da li se moze kupiti u ostalim apotekama ,parfimerijama ?
-
- Saradnik
Mustela je krem predvidjen za trudnice. Ne pravi se u apoteci i potpuno je bezbedan i za trudnice i za dojilje. To je dosta vazno jer vecina preparata za strije sadrze kiselinu vitamina A tretinoin koji se ni u lokalnoj primeni NE SME KORISTITI KOD TRUDNICA.
Nije se uz mustelu opasno suncati nego je besmisleno trositi skup krem za jacanje veziva i resavanje problema strija a zatim u solarijumu to isto ezivo pocepati pod djstvom UVA zraka koji upravo elasticna i kolagena vlakna cepaju. Isto tako je besmisleno koristiti anti age preparate za lice a suncati se ili leciti celulit i suncati se jer je to kao iz price o Skadru na Bojani ali obrnute-sto se preko noci sagradi preko dana se razgradi!
Ako bas zelite da tamnom bojom prikreijete nedostatke idite na self tanning- mada ja ni to ne bih preporucila trudnicama-ipak je neka hemija u pitanju- a i kolega Silvio mi je javio da mu se zaista divan preplanuo ten skinuo vec drugog dana-mora da nije izlazio iz vode!
Nije se uz mustelu opasno suncati nego je besmisleno trositi skup krem za jacanje veziva i resavanje problema strija a zatim u solarijumu to isto ezivo pocepati pod djstvom UVA zraka koji upravo elasticna i kolagena vlakna cepaju. Isto tako je besmisleno koristiti anti age preparate za lice a suncati se ili leciti celulit i suncati se jer je to kao iz price o Skadru na Bojani ali obrnute-sto se preko noci sagradi preko dana se razgradi!
Ako bas zelite da tamnom bojom prikreijete nedostatke idite na self tanning- mada ja ni to ne bih preporucila trudnicama-ipak je neka hemija u pitanju- a i kolega Silvio mi je javio da mu se zaista divan preplanuo ten skinuo vec drugog dana-mora da nije izlazio iz vode!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
-
- Saradnik
Ako mozete da citate engleski tekst poslacu vam na privatnu poruku deo tekstova sa medline-a koje sam skinula kao dopunsku literaturu mojoj studentkinji koja radi diplomski iz oblasti strija
-
- Aktivan član
Kada bih ja bila neki moćan lik za ovu vašu POLUMASNU EMULZIJU za negu kože dodelila bih Vam duplog OSKARA !!! Šta je ovo ljudi moji ?! Pa ja ne mogu da prepoznam svoju kožu !!! Toliko je lepo navlažena,mekana...kao pliš.
Ja tretiram celo telo sa tom emulzijom i nastaviću i posle porodjaja sa njom ! Svaka čast i pono hvala dr.Silvio što ste mi je preporučili
Usput nadam se da ste imali lep odmor ?
Ja tretiram celo telo sa tom emulzijom i nastaviću i posle porodjaja sa njom ! Svaka čast i pono hvala dr.Silvio što ste mi je preporučili

Usput nadam se da ste imali lep odmor ?