E, ovako. Zelim da vam napisem par stvari o tretinoinu, i terapiji koju sam ja koristila, i od koje mi se lice ocistilo SKROZ. A imala sam jednu formu tezih akni. Mi smo krenule (moja doktorica i ja ) od AKNE FUG gela, koji sam mazala na upaljene bubuljice (cvorove) , nekih 8-9 nedelja. Kada sam otisla, cvorovi su nestali, ali nije bilo to to (jer sama terapija akni traje najmanje 3-8 meseci), a sam gel je namenjen za to, sto je bio prvi korak. Kada sam otisla na kontrolu doktorica je bila odusevljena. Sledeci korak bio je TRETINOIN gel, koji sam kupila u apoteci (inace se pravi) . Sam tretinoin gel namenjen je za razbijanje mitisera, i "izravnjivanju" lica. To znaci da sve fleke koje su nastale od bubuljica nestaju, ali naravno vremenom. U pocetku se lice peruta, boli, sto je pozitivno, jer na taj nacin, nepotrebni slojevi koze otpadaju. Kada sam otisla opet na kontrolu, prepisala mi je i eritromicin gel, tako da sam jednu noc mazala tretinoin, pa eritromicin. Posle 5 nedelja, iskljucila mi je eritromicin, i koristila sam tretinoin, svaku noc. Posle 3 meseca, lice kao iz casopisa. I normalno je da ce se perutati, po malo i boleti, ali sve je to dokaz da deluje. Naravno, puder NE KOMEDOGEN, i pre pudera mozete slobodno pantelol kremu. I ja mogu da kazem da prosto volim tretinoin, i svima bih ga preporucila.