Tetovaža kanom - ALERGIJA/INFEKCIJA

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
olivera70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2005 2:47 pm

Tetovaža kanom - ALERGIJA/INFEKCIJA

Post od olivera70 »

Mom sinu, Lukianu (1996 godište) je na moru nacrtana kanom sličica na ruci. Dok smo bili na moru sve je bilo ok, ali su mu po povratku u Beograd, tačnije posle odlaska na bazen, izašli mali tvrdi plikovi veličine sitne bubuljice. Plikovi su providno žućkasti i roze,a oko njih je koža delovala upaljeno i crveno. Ja sam mu alkoholom skinula ostatke kane i dva dana mazala hiper gel smatrajući da se radi o običnoj iritaciji kože i o alergiji. Kako se stanje nije promenilo, na savet pedijatra sam tri dana 4x dnevno kožu prvo čistila jodom, a zatim mazala Sinodermom. Deo plikova se povukao i sve u svemu deluje da se stanje poboljšava ali ne značajno, mada koža više nije tako crvena, ali još ima sitnih tvrdih plikčića. Na uputstvu Sinoderma piše da terapija kod dece ne bi smela da traje duže od tri dana. Obzirom da ruka još uvek nije "čista" šta da radim dalje?
Hvala
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Ako ste u mogucnosti slikajte promenu i posaljite mi na maili! Da li su i dlavcice tamnije boje!
Umesto sinoderma bolje uzmite Elocom i mazite 3 do 4 dana, ali jos je i najbolje da mi se javite ako ste u Beogradu jel ako se radi o alergiji na kanu ona je ukrstena sa ursolom sto ne bi bilo lose da se ispita patch testovima.
U praksi smo imali jedno dete od 3 i dete od 5 godina sa dokazanom alergijom na tetovazu kanom
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
olivera70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 12, 2005 2:47 pm

Post od olivera70 »

Gde da dovedem dete?
Inače dlačice jesu tamnije, ja sam mislila da je to od kane.
Hvala
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pregled

Post od mr ph. Silvio »

Zkazite pregled na tel. 011/557-553.
Odgovori