prepisan mi je roakutan i to 40mg ujutru pre jela i 30 mg uveche pre jela... znachi, ukupno 70mg dnevno... tezak sam oko 76 kg... dakle 1mg po kilogramu telesne tezine... vidim da svi praktikuju 0.5 mg po kilogramu telesne tezine pa sam pitao u vezi sa tim doktora koji me lechi (prof karadaglic) ali mi je on rekao da postoje 2 varijante doziranja i da je sve ok...
od ponedeljka krecem sa terapijom pa mi je potrebna pomoc bivshih/sadashnjih roakutanaca:
1) koliko ste dozu uzimali (u odnosu na kilograme) i koliko dugo i kada ste uzimali lek (mislim na ono pre/posle dorucka/vecere posto vidim da i tu ima razlichitih mishljenja)
2) svi prichaju o nekoj ukupnoj dozi, o chemu se tu radi i kako da izrachunam koja je kumulativna doza za mene
3) shta ste koristili od preparata za negu lica i tela za vreme terapije (kupio sam apaisac za vlazhenje lica, vishi zeleni sampon, ali me interesuje sa chime je najbolje da se umivam ujtru/uveche, shat da koristim za tushiranje i shta se pokazalo kao najbolje za vlazhenje usana (pantenol krem, neki vazelin ili neshto trece poshto sam chuo da je labelo slabo... mozda urijazhov lip balm???)
4) znam da ne smem na sunce pre 5-6 h posle podne pa me zanima koji je preparat sa zashtitnim faktorom najbolje da koristim (ako mozhe neki nemasni jer mi je kozha ekstremno masna)
5) da li ste se bavili sportom za vreme terapije (mislim na dizanje tegova, trchanje, fudbal, kosarku, bicikl, itd) i koja je procedura posto sam chuo da mogu da se jave neki bolovi u kostima/mishicima/zglobovima i shta da radim ako se ti bolovi jave
6) da li ima nekih pravila u vezi sa ishranom
7) receno mi je da treba da vadim krv svakih mesec dana i to da proveravam rezultate samo za: holesterol, trigliceride, ast, alt pa me zanima da li treba u laboratoriji da trazim da mi provere josh neshto pored ove 4 stavke

9) jel imate neki link u vezi sa roakutanom (iskustva drugih, saveti, dnevnici ljudi na roakutanu, itd...)
ako vas ne mrzi, a mozete da mi pomognete, MOLIM VAS, odgovorite ukratko na ova pitanja... vama je to minut dva a meni ce znachiti jako puno

hvala vam puno i sve najbolje