Tamne mrlje na licu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
gajicj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 08, 2007 9:46 pm

Tamne mrlje na licu

Post od gajicj »

Pozdrav...
Imam jedan problemcic pa bih vas molila da mi pomognete....
Dobila sam tamne mrlje na licu,koje se nalaze par santimetara ispod ociju( znaci ispod svakog oka po jedna mrljica :( ).
U pocetku su bile male ali kako je vrijeme odmicalo pocela sam primjecivati da se sire.Ne svrbe me, nemam nikakave naslage na njima,niti se crvene.Laicki receno kao da sam na tom mjestu vise pocrnila.Ono sto me zanima je to zasto su nastale, da li postoji nacin da se uklone i ako se uklone da li ce se ponovo vratiti?
Prijateljica mi je rekla da je moguce da se radi o melasmi i da se jednostavno moram pomiriti s tim da cu je u buduce uvijek imati s prvim kontaktom sa suncem.
Sta je u stvari melasma i da li se ona moze sprijeciti,koji je njen uzrok nastajanja i da li cu ja stvarno u buduce imati tamne mrlje s prvim kontaktom sa suncem?
Unaprijed zahvalna i veliki pozdrav....
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

pre svega treba da odesh an pregled kod dermatologa.

ond amorash da prestanesh sa sunchanjem u solarijumu, ako se sunchash tamo.

ako koristish neke lekove vodi rachuna o izlaganju suncu.

sve ovo i mnogo vishe cesh saznati od dermatologa, bitno je da se utvrdi uzrok nastanka tih mrlja...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori