Tackice oko ociju

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 12:49 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Tackice oko ociju

Post od Problematichan »

Imam vec duze vreme neke bele tackice oko ociju kao bubuljice ali ne mogu da se istiskaju mislim da su masna tkiva ili tako nesto. Kako da ih se resim?
Help please!
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

Bilo ko? Cekam 3 dana na odgovor nije valjda da niko ne zna o cemu se radi. Zaboravio sam da kazem da ne boli nista i ne svrbi ali estetski izgleda dosta ruzno. :cry:
Help please!
buruchaga85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 29, 2006 11:11 pm

Post od buruchaga85 »

Posjeti dermatologa. Moze biti jedna vrsta herpesa koja izlazi kod oka, a moze biti nesto sasvim lijevo. Meni se s vremena na vrijeme pojavi jedna takva , i povuce. U svakom slucaju, ne bi bilo lose da posjetis doktora, mislim da ce cak i ljekar opste prakse moci da ti pomogne.

Pozdrav! :)
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Akoo su sitne bele i ne mora da ih ima mnogo ,mogu da ukazuju na povišen holesterol.(ne mogu dobro da odredim jer su te ''holesterolične ''bubuljice specifične).

Nije na odmet da vidi lekar ,dermatolog.
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

Nije herpes jer ih ima puno i sitne su i bele boje i ne povlace se a tvrde su i ne mogu se istiskati, jedino ako uhvatim jednu da stiskam posle nekoliko dana ona se opusti i moze da se istiska ali opet izadje nova. Ima ih oko 20-tak ispod ispod svakog oka uglavnom na jagodicama. Mene zanima kako da ih se otarasim da li ima neka mast ili tako nesto, ne prave meni one toliki problem ali estetski nije lepo, pretpostavljam da izlaze zbog nepravilne ishrane.
Help please!
DNK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 02, 2006 12:34 pm

Post od DNK »

Problematichan napisao:Nije herpes jer ih ima puno i sitne su i bele boje i ne povlace se a tvrde su i ne mogu se istiskati, jedino ako uhvatim jednu da stiskam posle nekoliko dana ona se opusti i moze da se istiska ali opet izadje nova. Ima ih oko 20-tak ispod ispod svakog oka uglavnom na jagodicama. Mene zanima kako da ih se otarasim da li ima neka mast ili tako nesto, ne prave meni one toliki problem ali estetski nije lepo, pretpostavljam da izlaze zbog nepravilne ishrane.
I ja imam isti problem.
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

Help please!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Nije to ono o čemu sa ja rekla u prethodnom (gore)postu.
Ipak je ovo za dermatologa
Problematichan
Aktivan član
Aktivan član

Post od Problematichan »

Da ok ali pitanje je bilo sta je to? I kako da se resim toga jel zna neko?
Help please!
Milena85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 08, 2009 1:45 am

Re: Tackice oko ociju

Post od Milena85 »

Imam isti problem sa tim belim tackicama, negde sam nasla da se zovu ''milie'' ali niko nije znao da mi kaze zbog cega se javljaju. Isla sam na par terapija gde ih bukvalno bodu iglicama i istiskaju ali se one uvek vrate. :cry: Ako neko zna nesto o tome, lepo bi bilo da podeli sa nama... :lol:
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 3:14 pm

Post od bevana »

ja ih imam na kapcima,"spaljivali" su mi ih tecnim azotom,i posle nekog vremena su se vratile
Milena85
Novi član
Novi član

Post od Milena85 »

I meni je prva terapija bila tecnim azotom,ali to nije dalo neke rezultate,pa su presli na bolniju metodu. :roll:
Korisnikov avatar
bevana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Avg 31, 2009 3:14 pm

Post od bevana »

meni je doktorka rekla da nastaju zbog upale nekih kanala,ali nisam je najbolje razumela
inace posle terapije su mi kapci bili modri,kao da sam se tukla sa nekim,i sve tackice su se povukle,ali su se bas brzo vratile
i jako bi mi bilo drago da mi neko da resenje za njih :)
Milena85
Novi član
Novi član

Post od Milena85 »

I ja bih to jako volela... :D Cula sam i da povisen holesterol ima veze sa tim,nije lose i to proveriti.Ja se spremam za jos jednu terapiju sa iglicama,izgleda da drugi nacin stvarno ne postoji ili ga mi ne znamo... :(
Miki89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:22 am

Post od Miki89 »

Isti problem imam i ja..ali su u manjoj meri prisutne i kao da prave obruc oko ociju..tacnije samo sa one strane blize slepoocnicama..jako su sitne i vidljive samo izbliza..pa ako neko ima resenje?Ja sam isao kod dermatologa i on se nasmejao i kao "pa ni ne vide se" i ja kao..pa dobro..
Odgovori