Svrab

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
SanjaSSS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 27, 2013 10:15 am

Svrab

Post od SanjaSSS »

Zamolila bih za malu pomoc.
U poslednje vreme mi se desava da imam neverovatan iznenadan svrab u predelu iznad grudi i po vratu. Kada se pocesem iskace crvenilo koje uglavom prodje sutradan. Crvenilo najvise lici na sitan ekcem ali ujutru ga uglavnom nema.
Ujedno mi se to desava i po celu, mada nema svraba, samo se pojavi to crvenilo poput ekcema i sutradan se povuce.
Nikada do sada nisam imala nikakvih problema sa kozom, cak mi je uvek koza bila odlicna, ali u poslednjih godinu dana se skroz sve menja. Celo mi je masno i pojavljuju se sitne bubuljice. Dr dermatolog mi je prepisala neku Lutz miksturu od koje mi se oljustilo celo celo i nakon toga se neko vreme nisu pojavljivale bubuljice ali su od pre nekoliko meseci opet pocele, doduse manje nego pre koriscenja Lutza ali ima ih.
Drugi dermatolog kod koga sam isla mi je rekao da je sve posledica stresa i nacina ishrane, mada se hranim sasvim normalno i fizicki sam aktivna. Stresa ima ali ne mogu da verujem da se sve pripisuje tome?
Odgovori