Svrab pri tusiranju
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai
Svrab pri tusiranju
Vec duze vreme pri tusiranju se javlja svrab u predelu ramena, lopatica, dekoltea i stomaka. Na stomaku vec duze vreme imam osip, a sada se pojavio i na ledjima. Svrab na ledjima i ramenima nestaje nakon nekoliko minuta.
Molim vas za pomoc...
Molim vas za pomoc...
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Prestanite da koristite sapun ili kupku koju koristite, kao i mleka ili losione ako ih koristite za mazanej koze...
A druga stvar je povecan nivo hlora u vodi, a protiv toga je boriti se kao sa vetrenjachama...
A druga stvar je povecan nivo hlora u vodi, a protiv toga je boriti se kao sa vetrenjachama...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- tamaraft
- Stalni član
pa bash zato, ne koristi nikakve kreme i mazalice za pranje, beby sapun je dovoljan.
a iritacija koze je verovatno od vode iz vodovoda.
a osip je neshto sto treba da pogleda dermatolog.
a iritacija koze je verovatno od vode iz vodovoda.
a osip je neshto sto treba da pogleda dermatolog.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Hvala, pokusacu i to.
Sto se tice osipa, dermatolog je pregledao, nije me udostojio dijagnoze, na zalost, ali sam dobila gomilu antibiotika , kao i SebaMed kupku za tusiranje. Nista nije pomoglo.
Zbog ostecenja nerva pre dve nedelje sam primala injekcije Dexazona i u tom periodu osip se povukao, ali cim su prestale injekcije vratio se...
Sto se tice osipa, dermatolog je pregledao, nije me udostojio dijagnoze, na zalost, ali sam dobila gomilu antibiotika , kao i SebaMed kupku za tusiranje. Nista nije pomoglo.
Zbog ostecenja nerva pre dve nedelje sam primala injekcije Dexazona i u tom periodu osip se povukao, ali cim su prestale injekcije vratio se...

Primala sam OHB12, ali u isto vreme kada i Dexazon, pa verujem da je on sve drzao pod kontrolom. Ali bez njega...Uzas...
- tamaraft
- Stalni član
Vrlo verovatno da je u pitanju bila alergijska reakcija.
ne bi bilo loshe da se obratite alergologu, ako vec morate da uzimate B vitamin u tabletama da se to nekako uskladi sa antihistaminicima.
ne bi bilo loshe da se obratite alergologu, ako vec morate da uzimate B vitamin u tabletama da se to nekako uskladi sa antihistaminicima.
Jeste bila alergija, primila sam po 3 injekcije sinopena i urbazona. Sada je ok. Osip po telu se smirio, malo ima problema sa usnama, jer su mnogo ispucale.
A onda se pojavio jos jedan problem...
Zadnjih par dana na dlanovima i stopalima imam sitan, sitan osip, jedva vidljiv, vise lici na neravnine na kozi. Dlanovi me mnogo svrbe i bride, da ponekad ne mogu da skupim saku u pesnicu.
Kao mala sam imala koprivnjacu, ali vremenom su prestale, ne znam da li je sve moglo da se aktivira ovom alergijskom reakcijom ili je u pitanju nesto drugo? Uopste, od kada sam pocela terapije dexazonom i OHB12 (ili bolje reci od kada su zavrsene) desile su se mnogo promene (npr. moja kosa je izrazito masna i morala sam je prat svaka dva dana, a sada mogu na 3-4).
Bila bih zahvalna ako mozete da mi pojasnite, ako treba jos neki podatak tu sam. Skoro sam radila analizu krvi i svi rezultati su ok. Inace, dva poslednja odlaska kod dermatologa (u poslednjih nekoliko godina), zavrsavala su se sa gomilom antibiotika koji nisu pomagali, pa sam digla ruke od toga.
Zadnjih par dana na dlanovima i stopalima imam sitan, sitan osip, jedva vidljiv, vise lici na neravnine na kozi. Dlanovi me mnogo svrbe i bride, da ponekad ne mogu da skupim saku u pesnicu.
Kao mala sam imala koprivnjacu, ali vremenom su prestale, ne znam da li je sve moglo da se aktivira ovom alergijskom reakcijom ili je u pitanju nesto drugo? Uopste, od kada sam pocela terapije dexazonom i OHB12 (ili bolje reci od kada su zavrsene) desile su se mnogo promene (npr. moja kosa je izrazito masna i morala sam je prat svaka dva dana, a sada mogu na 3-4).
Bila bih zahvalna ako mozete da mi pojasnite, ako treba jos neki podatak tu sam. Skoro sam radila analizu krvi i svi rezultati su ok. Inace, dva poslednja odlaska kod dermatologa (u poslednjih nekoliko godina), zavrsavala su se sa gomilom antibiotika koji nisu pomagali, pa sam digla ruke od toga.
Jeste bila alergija, primila sam po 3 injekcije sinopena i urbazona. Sada je ok. Osip po telu se smirio, malo ima problema sa usnama, jer su mnogo ispucale.
- tamaraft
- Stalni član
Ako je tako onda morate naci dobrog alergologa i da se odredi terapija koja ce umanjiti sve tegobe, osip, kashalj, koprivnjachu, mehurice, crvenilo...
I pomiriti se sa time da je to zauvek
koristiti hipoalergijske preparate za kozu, posavetovati se i sa dermatologom oko istih.
Pored alergologa preporuchila bih da uradish i test intolerancije na hranu, mozda i neke namirnice izazivaju alergiju, kao taj B vitamin koji se unosi u hlebu, pasulju, kvasu...moguce da je organizam osetljiv josh na neke namirnice.
Eto
Pozdrav
I pomiriti se sa time da je to zauvek

Pored alergologa preporuchila bih da uradish i test intolerancije na hranu, mozda i neke namirnice izazivaju alergiju, kao taj B vitamin koji se unosi u hlebu, pasulju, kvasu...moguce da je organizam osetljiv josh na neke namirnice.
Eto

Pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 11:09 pm
Re: Svrab pri tusiranju
Hello,Tanja B. napisao:Vec duze vreme pri tusiranju se javlja svrab u predelu ramena, lopatica, dekoltea i stomaka. Na stomaku vec duze vreme imam osip, a sada se pojavio i na ledjima. Svrab na ledjima i ramenima nestaje nakon nekoliko minuta.
Molim vas za pomoc...
I do not know your language well. But I want to mention laser epilation or laser hair removal methods.
You could read by using google translation tool these pages and I am sure that all information related to epilation methods and laser hair removal you will find on these pages:
Lazer epilasyon
Lazer epilasyon
Lazer epilasyon