Svrab na preponama ali ne cest

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Drivee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 13, 2007 7:49 pm

Svrab na preponama ali ne cest

Post od Drivee »

Pozdrav,
Imam manji problem, ne znam da li vredi da se cimam da idem kod lekara..mozda je to normalno.
Koza na preponama i testisi me svrbe ali ne non stop. Recimo, ustanem ujutro normalno, odem na posao itd, dodjem kuci oko 6 uvece, malo se raskomotim pred tusiranje. Tada se malo pocesem po preponama i testisima. To toliko prija da se cesem 5 minuta. Bas krene da me svrbi. kada prestam i iskuliuram nista se ne desava. sve bude ok. Takodje, na preponama, kada povucem prstom izmedju osetil kao neki klizav sloj. Nema neprijatnog mirisa. Ako se nekada desi da preskocim tusiranje tada to dobija malo neprijatni miris. Ne strasan ali nije kao pre.
Kada se tusiram, taj deo perem blagim samponom a tada se isto drapam, perem i cesem i jako prija.
Znaci, moj problem se odnosi na svrab koji traje 3-4 minuta i jako prija kada se drapam i na to klizavo na preponama. Kao da ima neki sloj ulja finog ili kreme.. Jel to normalno ili da odem do lekara. Mislio sam da uzmem kanesten pa da mazem to jedno vreme..
Jel moze neka preporuka.

Da dodam da nema crvenila ili oticanja koze. Sve normalno izgleda. Crvenilo se javi samo kada se izdrapam dobro. To prodje za 10 ak minuta.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Svrab na preponama ali ne cest

Post od aaaca »

Гљивице. Ако нешто не предузмеш ускоро може бити озбиљних проблема.

Моја препорука ти је да после прања сапуном и испирања водом, додатно се испереш са литар и по топле воде у којој си добро размутио две до три пуне супене кашике соде бикарбоне. После тога немој да се испираш чистом водом него сачекај тако мокар бар минут. После само пешкиром потапкај кожу, без трљања.
Drivee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 13, 2007 7:49 pm

Post od Drivee »

A svemoguci kanesten?
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Post od aaaca »

За сада нема потребе. Сода бикарбона убија све гљивице и бактерије ако се правилно користи, а Канестен само неке гљивице. Канестен би вероватно био прихватљивији да ти је кожа оштећена па да га намажеш после испирања содом бикарбоном.
Odgovori