Svrab na penisu - balanoposthitis candidomycetica

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
pekopeko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 12, 2009 11:36 pm

Svrab na penisu - balanoposthitis candidomycetica

Post od pekopeko »

Od pre dve nedelje imam balanoposthitis candidomycetica koju mi je dermatolog dijagnostikovao jutros - ranije nisam bio na pregledu.

Dao mi je da koristim daktanol kremu, ali me glans i dalje nesnosno svrbi, mozda i vise nego pre njenog uzimanja.

Ranije sam samoinicijativno koristio belogent i didermal.

Molim za savet - kako da resim ovaj svrab.

Inace sam dijabeticar.

Pored toga su mi propisane kanazol kapsule.

Pre pola sata sam se oprao, nisam stavio kremu i cini mi se da me manje svrbi, ali i dalje svrbi.

Sta da radim?

Unapred hvala!
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Re: Svrab na penisu - balanoposthitis candidomycetica

Post od vojislava »

Ako sam dobro shvatila, samo jednom ste namazali prepisanu kremu. Nije li to malo?
Da li je uzet bris penisa pre terapije? To se mora uraditi ako ima crvenila i ako se sumnja na infekciju. Ako nije, onda je uradjena greska.
Candida nije retka kod dijabeticara, posebno ako secer nije regulisan.
Ostavite Belogent i Didermal - to nije preporucljivo za genitalije.
pekopeko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 12, 2009 11:36 pm

Post od pekopeko »

vojislava napisao:Ako sam dobro shvatila, samo jednom ste namazali prepisanu kremu. Nije li to malo?
Da li je uzet bris penisa pre terapije? To se mora uraditi ako ima crvenila i ako se sumnja na infekciju. Ako nije, onda je uradjena greska.
Candida nije retka kod dijabeticara, posebno ako secer nije regulisan.
Ostavite Belogent i Didermal - to nije preporucljivo za genitalije.
Da, uzet je bris - sada se cekaju rezultati.

Da, kremu sam namazao jednom. Imate li ideju kako da resim taj svrab, posto mi se cini da se nakon uzimanja kreme pojacao?

Hvala!
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

Daktanol, odnosno mikonazol, ne dovodi do svraba. Jedino, ako ste alergicni na tu kremu. Ja do sada nisam imala pacijenta koji je alergican na mikonazol. Uvek postoje izuzeci.
Ne znam, ili sprovedite terapiju ili promenite dermatologa. Manja je steta da nastavite s terapijom nekoliko dana, jer i Daktanol i Kanazol ne bi trebalo da Vam pogorsaju stanje. Bas suprotno ako se radi o Candidi.
Mozete tokom dana da povremeno stavljate obloge 3% Borne kiseline, ali ne odmah posle kreme. Sacekajte da prodje najmanje 2 sata od njenog mazanja.
Odgovori