Svrab izmedju nogu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Acabgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 07, 2007 10:25 pm

Svrab izmedju nogu

Post od Acabgd »

Hteo sam da pitam, vise godina se intenzivno bavim mountain bikingom i u poslednje vreme mi se u predelu izmedju noge i testisa pojavio svrab pracen crvenilom, uglavnom je grupisan na maloj regiji u samom pregibu, i primetio sam da taj deo bude malo vlazan. Koja krema se preopruchuje za ovakve stvari?!
markopega
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 14, 2008 12:22 pm

Post od markopega »

Nemoj sam nishta pokusavati, poseti dermatologa i ispricaj, nije i ne treba biti sramota..Dermatolog ce ti preporuchiti kremu
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Ojed!

Redovna higijena, pantenol krem i puder pre aktivnosti!

Ako se ne povuche onda su gljivice pa se mackaj Kanesten kremom!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Acabgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 07, 2007 10:25 pm

Post od Acabgd »

e thanks svima, a Borogal krema zanima me jel ona pomaze?!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Borogal krema sadrži bornu kiselinu i ekstrakt kamilice, smiruje upale i crvenilo kože, nadoknađuje izgubljenu vlagu i obezbeđuje potrebnu masnoću. Primenjuje se za negu kože lica i ruku i kao podloga za šminku.

BOROGAL je krem blagog antiseptičkog delovanja, namenjen za ublažavanje manjih iritacija na koži.

Podloga BOROGAL krema ima dobra kozmetska svojstva: omogućava normalno funkcionisanje kože, omekšava je i daje elastičnost.
BOROGAL krem formira na koži mat, nevidljiv film, koji se lako spira vodom i ne prlja odeću.

Krem BOROGAL se primenjuje za ublažavanje tegoba, pospešivanje epitelizacije i negu kože kod iritacija i ojeda, posebno na pregibima, izazvanih trenjem ili prekomernim znojenjem, oštećenja i isušenosti kože prouzrokovanih primenom sredstava za održavanje lične higijene i hemijskih depilatora ili radom sa deterdžentima.

Tako da mozesh i borogal da koristish, ja sam samo pristalica pantenola pa sam ga zato i predlozila :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
markoxxx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 13, 2012 9:51 pm

Re: Svrab izmedju nogu

Post od markoxxx »

Poštovani doktore,
pre jedno mesec dana ili 2 meseca, pojavilo mi se crvenilo na koži izmedju nogu i donjoj strani testisa. Prvo sam misio da je neki obični svrab, ali kad sam pogledao vidi se crvena koža i ta koža se i peruta. Crvena mesta izazivaju povremeno prilično jak svrab. Imam 22 god, to me strasno zabrinjava, ako ste u mogucnosti da mi predlozite bilo kakvu vrstu pomoci, hvala unapred.
Odgovori