Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Interesuje me da li svetli krug oko mladeža (kao zona depigmentacije) spada u alarmantne znakove, jer se pojavila oko mladeža koji je pigmentisaniji od ostalih, oblika polipa nepravilnih ivica (6mm x 2 mm), nalazi se na ledjima ispod lopatice. Mladež ne krvari, nema ulceracija po sebi, ne svrbi, niti boli.
I mene to zanima jer imam na par mesta taj svetliji krug okolo, ali, rekli su mi da to nisu mladeži nego keratoze samo laički ga zovem mladež. Jel može neko da nam odgovori ?
I meni to ima oko jednog mladeza ali taj krug mi je od ovchijih boginja koje sam prelezao tek u 18oj godini a sada mi je 23. Znam jer iznad imam josh dva bleda pechata tj. mesta gde su bile povece boginje pa ostalo sad samo belilo.
Jeste, jako je slicno halo nevusima, sta vise skoro identicno sto se tice belog kruga. Jedino sto, koliko sam video po netu, halo su uglavnom u ravni koze, ili malko iznad, dok je ovaj moj onako mladež na peteljci....
Takve pojave sam imala kao dete...Nista strašno...neki mladeži su se povukli a oko nekih i dalje imam te flekice...to me nervira jedino kad sam na moru jer brzo izgori koža na tim depigmentisanim mestima...