Suva koza vs Dehidrirana

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

aleluja

Hvala na odgovoru!!

Ignorisali me ljudi pa ja rekoh ......... :oops:
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

Moze neko da mi preporuci kremu za suvu dehidriranu kozu ??????

Mislim da je imam...... :roll:
felixi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 05, 2006 1:04 pm

Post od felixi »

[quote="DRAGANA 15"]Cao Snezana,
kreme kao sto su Garnier, Nivea.... mogu da se koriste kada ne postoji izrazen problem na kozi-bilo da je to masna, dehidrirana ili suva koza. Ukoliko postoji izuzetna dehidriranost koze, bolje je da se opredelis za neke medicinske kreme koje stvarno sprecavaju transepidermalni gubitak vode.
pitanje za draganu:hidrokortizon,da li ga je ok koristiti za fleke prouzrokovane hiperpigmentacijom?
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DRAGANA 15 »

Moze, ali moja preporuka je krema sa hidrohinonom do 5%. Recimo Depiderm, ali vazno je da se cuvate UV zracenja prilikom koriscenja ove kreme, dakle pored nje morate da koristite i kremu sa SPF.
Za hiperpigmentacije nisu lose ni vocne kiseline od 20-40 %, kao ni vitamin C.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Imam suvu dehidriranu kozu. Koristim Clinique turnaround cremu. Odlicna je ali malo skuplja. Za osvezavanje koze koristim Yves Rocher Vitamin gel koji je Fantastican!!! Inace nedavno sam otkrila i vodu za lice koju proizvode skoro svi proizvodjaci kozmetike (Nivea, Loreal....). Takodje mnogo dobra stvar. Odusevljena sam! Meni je bitno da je krema sto vise vodena, a niposto masna, jer na taj nacin dobijam ono sto je mom licu zaista potrebno![/code]
nacca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 5:42 pm

Post od nacca »

da li neko moze da preporuci dermatologa za sledeci problem: TIP koze je masna, medjutim, isusena , dehidrirana depigmentizovana vec 5meseci, zbog isusivanja krecnim mlekom sa sumporom a potom sebamed gelom za akne-veoma jakim, celog lica osim ociju. na taj nacin koza lica je sprzena. E sad, sebum se ne luci vise uopste, koza se istanjila, narocito oko ociju, izgleda umorno, jako zateze, pojavile su se pore prosirene, ali onako suve sprcene tamo gde je pre koza bila glatka, osetljivost na vise i nize temperature... Dakle, ne radi se o suvom tipu koze, vec masnom, ali veoma ostecenom. Kakve su sanse da se to izleci, sanira nekako? :( koristila sam masti, hydro gel termalnu vodu, ulja, aloja gel... zanima me koji je dermatolog najboli za ovaj problem, jer ovo je hiljadu puta gore od bubuljica i masne koze. :cry:
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Mislim da bi ti avene kozmetika prijala,njihova termalna voda hidrantna maska i hidrantne kreme,tipa legere,rich ili cold,mozes da pitas farmaceuta u apoteci,a mozesi uzorke da probas,avene termalana voda je odlicna i ona ti sigurno nece skoditi.Pozdrav.
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Avene, Vishy ili uriage termalne vode u kombinaciji sa Sebamed Visio hidrogelom-odlicna kombinacija za dehidriranu a masnu kozu. Gel struktura preparata je mnogo bolje resenje od kreme, kada je u pitanju masna koza.
nacca
Novi član
Novi član

Post od nacca »

bas sam term.vodu i sebamedvisio koristila mesec dana, jako olaksava svezi hladi hidrira, medjutim ne resava problem, samo olaksava. ne znam kako da povratim kozu na prethodno stanje. ili mozda treba duze da se koristi da bi bilo efekta
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

Meni nije jasno, vi ste rekli da je koza masna a da se sebum ne luci? To je malo konfuzno. Ukoliko Vam nije pomogla nega sa Hidrogelom i termalnom vodom, onda je bolje da to pogleda dermatolog. Na forumu ima dosta preporuka za sjajne dermatologe, mozete da pretrazite.
nacca
Novi član
Novi član

Post od nacca »

koza je BILA masna, medjutim, sada posle ostecenja skroz je suva, ne luci sebum. I ja mislim da mi treba dobar dermatolog. Dragana, na kojoj stranici su ti dermatolozi, ili ako biste mi vi preporucili nekog dobrog, bas za ovaj moj problem ostecenja koze. unapred hvala!
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član

Post od DRAGANA 15 »

One za koje ja znam da su dobri, dobri su za sve kozne promene. Aleksandar adamovic, Filip Ser, Vesna Mikulic u Dzordza vasingtona, Gorana Isailovic u belMedicu, dr Lazovic u istoimenoj ordinaciji........

To je moja preporuka. Veliki pozdrav.
ridja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 2:05 pm

Post od ridja »

Mislim da mi je koza mesovita. Dehidriana. Imam 36 godina. Osetljiva mi je koza, ako pogresim kremu, koza zapamti izadju bubuljice koje tesko prolaze. Takodje, imam utisak da mi se koza navikne na preparat posle jedne kutije, pa opet moram da trazim novu kremu sto je u mom slucaju teza procedura. Koja je krema za mene?
ridja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 2:05 pm

Post od ridja »

Molila bih Draganu da mi odgovori... :)
Goku
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 21, 2010 7:12 pm

Re: Suva koza vs Dehidrirana

Post od Goku »

Dragana vidim da si mnogima pomogla pa bih ti bio zahvalan na odgovoru.
Celo mi se u toku dana bas masti a kada ga operem npr. nekim sapunom onda pocne da se
peruta i ljusti. Sta da koristim sto bi moglo da mi resi problem sa masnom kozom a ipak i perutanjem?
Unapred zahvalan
Odgovori