Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Imam strije jer vezbam u teretani , zbog naglo rastezanje koze kako povecavam misicnu masu i kilazu tela..Neki mast ili gel koi provereno deluje da se zaustave da se bar ne prosire jos vise jer ionako ce sa vremenom da pobele ali da se ublaze malo cisto onako - estetski ? (na biceps i pod pazuha , deo de se spaja deltoid sa m.pectoralis major taj nabor koze..)
Drugo pitanje :
Samo sto sam se okupao posle 2 nedelje , jer sam imao varicellu na 17god. Stavljao sam tecnu pudru tokom bolesti zbog svraba i sad sam je jedva iscistio jer su mi rekli da se ne kupam .. E sad me plasi da ne ostane neka luzna ili fleka , sta da koristim jer su kraste otpale tokom tusiranja (od vrucu vodu) i sad su bas kao rane crvene svuda po telu , najvise na abdomenu i rukama , manje na grb i noge..Predlozili su mi JEKODERM , sadrzi ribinjo ulje , vit.A i beli vazelin .. nesto bolje , koliko puta dnevno , kako , sta ? Hvala
drbgd napisao:tokom varicele se redovno kupa!
terapija aciklovirom obezbedjuje da nema oziljaka.
kad prodje bolest skroz, saljicev melem
koji melem je za varicellu , od tih melema saljic Melo-E ili Melo-G i kad da ih koristim ? jel mogu sad sa terapijom aciklovirom , da se savetujem sa lekarom ili ? oni sad izgledaju kao zive rane crvene tacke ogoljena koza..http://postimg.org/image/xq0ytbjr7/http://postimg.org/image/aaj1nz003/
Dejanbg napisao:Aciklovir tablete tokom trajanje bolesti, na to se mislilo...
Za melem vidi koji je za šta, jedan je valjda za stare ožiljke, drugi za sveže
drbgd napisao:aciklovir tablete tokom bolesti. aciklovir mast nema nikakvog efekta, vise se ne preporucuje.
tecni saljicev melem, onaj u flasici
po slikama ako si video , jel sad kasno da koristim aciklovir tablete ili mogu i sad ? i pitanje je bilo koji melem , jer ima 2 : Melo-E za otklanjanje oziljaka , keloide i posledice od opekotina i Melo-G za zaceljivanje rana na kozi itd. verovatno taj prvi melem Melo-E .. A za strije Strijet ili Striament to znam