Stetnost kozmetickih preparata

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Andjela napisao:Mislim da ti je komentar prilicno neukusan makki, posebno komentar o doktorovom imenu i prezimenu, zamisli tek polazeci iz logike tvog razmisljanja koliko bi na ceni bio da se preziva Petar Petrovic?
Nije to logika mog razmišljanja, već jedno od osnovnih pravila dobrog marketinga.
Dr Sher je institucija u oblasti dermatologije i ne treba mu nikakva reklama (posebno ne na ovom forumu). Samim tim sto ima 41 godinu a doktorirao je dermatovenerologiju i sto iza sebe ima ogroman broj zadovoljnih pacijenata, je reklama sama po sebi. Mojoj mami je posle dve posete izlecio u potpunosti pocetni stadijum rozacee, i necu prestati da ga drugima preporucujem, zvalo se to reklama ili ne.
Institucija?Hmmm, super, meni nije pomogao, niti me impresionirao, ali ga nikad nisam pominjao u negativnom kontekstu, verovatno pomogne mnogima, kao tvojoj mami, što je super, a isto tako mnogima ne, koji idu dalje, nemaju vremena ni snage da ga kude na ovom i sličnim forumima. Ovo za prezime je više šala, s toga i smile na kraju, mada... :lol:
Isto tako stojim iza toga da dr Gorana odlicno radi svoj posao, kao i da mr Silvio ima odlicno snabdevenu apoteku. Ako je nesto dobro, stojim iza toga, pri tome se ne obazirem da li se neko zove Pera Peric ili Mikis Teodorakis, i da li mu ime i prezime imaju 5 ili 55 slova.Neozbiljno i pomalo bahato.
I ja imam samo reči hvale za dr Goranu i mr Silvia.

"Davljenik se za svaku slamku hvata" tako da nikom nije bitno ime kad ima problem, već ide od doktora do doktora.
Sad da obrnem stvar na ono sto je ovde nedoumica:

Sto se tice samog foruma, mislim da je negde u pravilima naglaseno da nije dozvoljeno (besplatno) reklamiranje..prolistaj malo neke teme, admin je postavio to kao pravilo bez izuzetka.
Poenta mog posta je bila da se ne prenagljuje i ne teraju ljudi s foruma koji žele da se aktivno uključe svojim savetima, to što pomenu svoj salon, gde rade, kako bi pokazali da imaju iskustva i znanja, ili zarad malo reklame, nije razlog da se odmah oblate, jer je svaki urednik ovog foruma tako radio, što sam naveo u prethodnom postu, a i mi svi svesno ili nesvesno reklamiramo nekog, ti Šer-a (ne pevačicu već dr :P a ja Avene, oboje iz nadam se altruističkih pobuda :wink:

Pozdrav Andjela, nemoj da se ljutiš, žao mi je što sam iznervirao najtolerantniju osobu na forumu, ali malo sam se šalio, a izgleda i preterao u tome :wink:
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Andjela »

O kakvom bre marketingu pricas makki, hoces da kazes da se covek ustvari zove Filiposokoiijksklsle Sherkslsiioppalic,a hteo je da udari po marketingu pa je ime i prezime skratio na Filip Sher?!Pa coveku je to ime i prezime. Jel se ti to zezas sa ovim ili si ozbiljan? Hahaha

Nije on pomogao samo mojoj mami, nemam nameru da pisem listu svima onima koje ja znam a koje je uspesno izlecio, nakod sto su obilazili razne Avalske, Kotoderme i Zavode za kozne bolesti u Zemunu.

Udji u Dzordza Vasingtona i pogledaj koliko ljudi ceka ispred njegove ordinacije, a koliko kod drugih doktora. Hoces reci da sam sve te ljude ja , preko ovog foruma, poslala kod njega?

I ajde sad da ne brkamo rec reklama kad je ovaj forum u pitanju. Ovde se govori o tome make-up-artista svako malo spominje salon u kojem radi i to jeste jedna vrsta (neplacene) reklame, koja je ovde pravilnikom zabranjena. Sasvim je ok da se ukljuci u rad foruma, da korisne , strucne i dobronamerne savete, ali da izbegava da u svakoj petoj recenici spominje salon. U suprotnom, onda se postavlja pitanje, da li je ona tu zbog nas ili zbog marketinga.

To sto mi u svojim postovima spominjemo odredjene brendove je nesto sasvim drugo.

Uostalom, za mene je ova tema zavrsena. Na adminu je da reaguje ili ne. Ako takav ovde uopste egzistira.

Inace, ja sam relax totalno. Volim duhovite ljude ali sam alergicna na sarkazam i neukus i tada i reagujem.

Pozdrav i tebi.
Andjela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am

Post od Andjela »

Sto se same teme tice, prelistajte forum, i procitajte sta je mr Silvio napisao o stetnosti kozmetickih proizvoda.

Amin.
mira_klosharka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 13, 2007 10:19 pm

Post od mira_klosharka »

Ne verujte pricicama koje se nalaze u reklamama ili koje se nalaze na prednjoj strani pakovanja. Takođe ne verujte ni prodavacicama koje ni same nisu obavestene o stetnosti pojedinih sastojaka i kojima je cilj da vam proizvod prodaju ma kakav on bio (nema prodavnice ili standa gde me nisu ubedjivale da je kozmetika koju prodaju „potpuno prirodna”).

Stetne sastojke necete naći ni pod KEY INGREDIENTS, ACTIVE INGREDIENTS ili OUR CHOSEN INGREDIENTS nego samo na poledjini pod INGREDIENTS (znaci kompletan sastav) ili INCI INGREDIENTS (vazi u Evropi) sto je još bolje. Ako na proizvodu nije dat kompletan sastav nemojte kupovati.

Prvo potrazite parabene (methylparaben, ethylparaben, propylparaben, isopropylparaben, buthylparaben, isobuthylparaben) u drugoj polovini spiska. Ako njih ima u proizvodu nema potrebe dalje da čitate-ne kupujte ništa sto sadrzi parabene.

Izbegavajte proizvode koji sadrže sodium hydroxymethylglycinate i sastojke koji imaju reč urea u imenu (imidazolydinyl urea i diazolydinyl urea).

Ne kupujte ni kad se u imenu sastojka nalazi neki broj (polysorbate 20, 60, 80; PEG-75; PEG-100 stearate; quaternium 15...)

Izbegavajte sastojke napisane velikim slovima kao sto su: PEG, PPG, MEA, DEA, TEA, BHT, BHA, DMDM Hydantoin, EDTA, PCA... (vodite racuna jer su proizvodjaci konvencionalane kozmetike poceli da pribegavaju još jednom triku-sve sastojke pišu velikim slovima tako da ne mozete lako da primetite ove skracenice koje su ranije lako upadale u oci).

Izbegavajte silikonska ulja cija se imena zavrsavaju na „methicone” i „methiconol” kao sto su na primer cyclomethicone, dimethicone, dimethiconol...

Za izbegavanje su i svi sastojci ciji se nazivi zavrsavaju na „th” kao sto su sodium laureth sulfate, oleth-5, glycereth-25, ceteareth-20...

Ne kupujte proizvod koji sadrzi kancerogene derivate nafte: mineral oil, vaseline, paraffin, petrolatum, paraffinum liquidum, petroleum jelly, microcrystalline wax, FD&C ili D&C boje...

Izbegavajte propylene glicol, butylen glicol...

U samponima, kupkama i pastama za zube ne sme da se nadje, pored gore navedenih sastojaka, ni sodium lauryl sulfate i sodium laureth sulfate.

Ako vam je lakse iskopirajte ovo upustvo, odstampajte ga i nosite sa sobom kad krenete u kupovinu kozmetike.

Ovo sam nasla ne jednom sajtu, pa reko mozda vam pomogne.
Merylin
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm

Post od Merylin »

Nije mi pomoglo nego odmoglo!Gde ja da nadjem kozmeticke preparate bez svega gore navedenog?Pa svi mi takve preparate koristimo godinama.Npr.koristim parafinsko pakovanje za ruke i stopala.Zaista nisam znala da je parafin kancerogen.Pa on se koristi po kozmetickim salonima!
mira_klosharka
Novi član
Novi član

Post od mira_klosharka »

Nije mi pomoglo nego odmoglo!Gde ja da nadjem kozmeticke preparate bez svega gore navedenog?Pa svi mi takve preparate koristimo godinama.Npr.koristim parafinsko pakovanje za ruke i stopala.Zaista nisam znala da je parafin kancerogen.Pa on se koristi po kozmetickim salonima!

Potpuno se slazem! Nego posmatrala sam taj spisak sto sam prosledila, uzela svoju kozmetiku i mogu slobodno da kazem da avon vise necu kupovati! Citam ingredients sa losiona za telo, pobogu tamo su sve stetni sastojci. A zna se da sve sto koristimo dolazi u krvotok! Ostala kozmetika je tamo-vamo, ali avon fuj. Nivea ima najmanje stetnih sastojaka, bar u proizvodima koje ja koristim!
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Evo i ja da se ukljucim u temu. Prvo, da se osvrenem na onu malu polemiku oko reklamiranja. Mislim da make up artist nije imala lose namere, samo je salon u kome radi dobra preporuka. To mogu da kazem kao koleginica i kozmeticar, jer je ipak salon "Jasna" jedan od najboljih salonu u gradu, i ako se ne varam gospodja Jasna je predsednik udruzenja kozmeticara. Ne sumnjam u kvalite rada tamo, posto znam da kozmeticari koji tamo rade usglavnom nisu priuceni, ili imaju visu ili srednju skolu za kozmeticara, i znaju dokle se ide, ipak je za kozmeticara jako bitno da zna granicu do koje ide-da ne glumi doktora. E sada, mozda je neko imao losa iskustva(ja za to nisam cula), ali to je ista prica kao sa dr Filip Sher-om, Kotodermom, dr Goranom i drugim. Neko je prezadovoljan, neko razocaran. To je normalan sled situacija kada neko radi godinama i ima mnogo pacijenata.(samo da napomenem, ja licno ne cenim Kotodermu jer niko ziv ne zna sastav svih tih krema)
Sto se reklamiranja, da je tako meni bi Murad trebao da da debelu platu koliko ih hvalim. I Murad, i Uriage, Sebamed i i ostale kvalitetne medicinske kozmetike, sa kojima ja imam dobro iskustvo. Mislim da je to vise razmenjivanje iskustva nego reklamiranje.
Make up artist, i meni se par puta desilo da me neki skoro lincuju,. pa sam se ipak vratila na forum, ipak je to jedno dobro iskustvo i mene necije "Hvala" cini jako srecnom. Ne odlazi....please!

E sada sam htela i ja da postavim pitanje za miru-klosharku. Kakovo stetno dejstvo ima urea, pa je treba izbegavati?Urea je sastavni deo prirodnog mehanizma vlazenja koze, pa mi zapravo nije jasno koje je to stetno dejstvo. Nalaze se u Uriage Emolijent mleku koje jako dobro za atopicnu kozu. pomaze ocuvanju bariijrne funkcije koze.
A sve ovo sto si navela, ama bas svaku supstancu mi smo koristili u pravljenju krema, tonika, mleka i ostalih preparta na praksi iz kozmetologije u laboratoriji. Toliko o tome koliko smo ustvari mi, korisnici preparata upuceni u stetnost pojedinih sastojaka. Pa ljudi, tesko nam je da nadjemo kreme bez parabena, a znamo da nisu bas dobri za kozu.......
Veliki pozdrav,
Dragana
mira_klosharka
Novi član
Novi član

Post od mira_klosharka »

Cao Dragana, nisam ja taj spisak napisala, nasla sam na jednom forumu pa sam ga postavila ovde. Kontam mozda nekom dobro dodje... Inace ne razumem se u te sastojke, ipak sam ja ekonomista. :wink:
DRAGANA 15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm

Post od DRAGANA 15 »

Ok, ja sam mislila da si mozda farmaceut. raspitacu se malo oko te uree, bas me je zainteresovalo, ipak to sadze i preparati za bebe.
Pozz za ekonomistu!
:wink:
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am

Post od make-up artist »

[quote="DRAGANA 15"]Evo i ja da se ukljucim u temu. Prvo, da se osvrenem na onu malu polemiku oko reklamiranja. Mislim da make up artist nije imala lose namere, samo je salon u kome radi dobra preporuka. To mogu da kazem kao koleginica i kozmeticar, jer je ipak salon "Jasna" jedan od najboljih salonu u gradu, i ako se ne varam gospodja Jasna je predsednik udruzenja kozmeticara. Ne sumnjam u kvalite rada tamo, posto znam da kozmeticari koji tamo rade usglavnom nisu priuceni, ili imaju visu ili srednju skolu za kozmeticara, i znaju dokle se ide, ipak je za kozmeticara jako bitno da zna granicu do koje ide-da ne glumi doktora. E sada, mozda je neko imao losa iskustva(ja za to nisam cula), ali to je ista prica kao sa dr Filip Sher-om, Kotodermom, dr Goranom i drugim. Neko je prezadovoljan, neko razocaran. To je normalan sled situacija kada neko radi godinama i ima mnogo pacijenata.(samo da napomenem, ja licno ne cenim Kotodermu jer niko ziv ne zna sastav svih tih krema) :D :D :D :D Draga moja bas si me oraspolozila, toliko sam bila razocarana u pojedine postove, cak i od jednog doticnog gospodina . necu ga imenovati jer drzim do sebe,licno sam mu rekla sta imam tj putem pm.Necu otici sa foruma zato sto ima interesantnih saveta i polemika i to mi se svidja.Steta sto nema pricaonica da online razmenjujemo iskusta.Aapropo moje strucnosti i sama znas i navela si u postu da kod jasne neradi svako, ja radim 9 god. E to je nekome bilo smesno kada sam se ja kao reklamirala, to nisam radila reklamirala bi salon a ja od toga nemam nista,sada sam presla u oblas koju volim vise ipak sam ja umetnicka dusa, volim da ulepsavam ljude, bavim se prof. sminkom pa sledeci put kada dodjes do salona ona najmrsavija crna sminkerka i kozmeticarka ta sam. Draganice hvala na podrsci pozdrav :D
tu sam da vam savet dam
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

E super sto imamo na forumu profesionalnog sminkera,jer bih te nesto pitala!Koju senku za oci da koristim?Svaku senku koju nanesem se posle pola sata skuplja na prevojima!Nadam se da razumes sta hocu da pitam!Vise ne izgleda ravnomerno nanesena!
orion
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 26, 2007 7:14 pm

Post od orion »

Andjela napisao:O kakvom bre marketingu pricas makki, hoces da kazes da se covek ustvari zove Filiposokoiijksklsle Sherkslsiioppalic,a hteo je da udari po marketingu pa je ime i prezime skratio na Filip Sher?!Pa coveku je to ime i prezime. Jel se ti to zezas sa ovim ili si ozbiljan? Hahaha

Nije on pomogao samo mojoj mami, nemam nameru da pisem listu svima onima koje ja znam a koje je uspesno izlecio, nakod sto su obilazili razne Avalske, Kotoderme i Zavode za kozne bolesti u Zemunu.

Udji u Dzordza Vasingtona i pogledaj koliko ljudi ceka ispred njegove ordinacije, a koliko kod drugih doktora. Hoces reci da sam sve te ljude ja , preko ovog foruma, poslala kod njega?

I ajde sad da ne brkamo rec reklama kad je ovaj forum u pitanju. Ovde se govori o tome make-up-artista svako malo spominje salon u kojem radi i to jeste jedna vrsta (neplacene) reklame, koja je ovde pravilnikom zabranjena. Sasvim je ok da se ukljuci u rad foruma, da korisne , strucne i dobronamerne savete, ali da izbegava da u svakoj petoj recenici spominje salon. U suprotnom, onda se postavlja pitanje, da li je ona tu zbog nas ili zbog marketinga.

To sto mi u svojim postovima spominjemo odredjene brendove je nesto sasvim drugo.

Uostalom, za mene je ova tema zavrsena. Na adminu je da reaguje ili ne. Ako takav ovde uopste egzistira.

Inace, ja sam relax totalno. Volim duhovite ljude ali sam alergicna na sarkazam i neukus i tada i reagujem.

Pozdrav i tebi.
Meni je gore pomenuti doktor pomogao, a i kod istog sam otisla po preporuci i vrlo sam zadovoljna. A sto se reklame tice najbolja reklama je videti lice (drugarice) koje znate kako je izgledalo pre terapije i posle. :D
Ko ne reskira taj ne profitira!
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am

Post od make-up artist »

Merylin napisao:E super sto imamo na forumu profesionalnog sminkera,jer bih te nesto pitala!Koju senku za oci da koristim?Svaku senku koju nanesem se posle pola sata skuplja na prevojima!Nadam se da razumes sta hocu da pitam!Vise ne izgleda ravnomerno nanesena!
Naravno draga da razumem,senku kada kupujes gledaj da je kvalitetna i nova, za senku nemoj stedeti one traju duze od drugog make up-a, zavisi od tvoje platezne moci ,ali eto np za svaciji dzep lorealove senke su ok, pupine, mf se dosta kruni.E sad da bi ti posojanost senke bila duza nakon tena i nanosenja korektora oko ocoju nanesi pufnom ili cetkicom u oba pravca puder u prahu, kada puder matira kapke ,koza se nece mastiti i postojanost senke bice duza
tu sam da vam savet dam
Merylin
Aktivan član
Aktivan član

Post od Merylin »

Cula sam da se puder u prahu ne nanosi u oba pravca nego u pravcu rasta dlake,sto mi ima logike.Tako uvek nanosim puder.U jednom pravcu.
mewa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 3:11 pm

Post od mewa »

Hehe Marylin...imas smisla za humor...Dlake na ocnim kapcima..haha...
Svaka cast!
Odgovori