sta vise da radim i kome da vjerujem...........

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
farah24
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 12:46 pm

sta vise da radim i kome da vjerujem...........

Post od farah24 »

Naime imam ogroman problem oko seboroicnog dermatitisa koji se pogorsao time sto mi je cijelo lice , kosmati dijelovi glave tjeme pa sad i vrat zahvacen ovom odvratnom pojavom.
Isla sam dermatologu koja mi je posvetila svega 1 min vremena pri tom me ne pitavsi apsolutno nisata i dala mi sljedecu terapiju:
1) ORONAZOL SAMPON
2) SKINOREN KREMU ZA UVECE
3) ADRIENCE OIL FREE MARINE CREAM ZA MANU I JESOVITU KOZU ZA DAN

Naime nisam nista kupila jer sam skepticna i kreme su veoma skupe te bih vas molila svim srcem da mi predlozite i posavjetujete me oko ovog problema jer kako rekoh skepticna sam i pitala sam se da li je skinoren i za sta krema jer mi doticna nista nije rekla , citala sam da je ona vise za akne i da jos vise isusuje kozu a moje je kao barut suha i prhutava i crvena.
Sta da radim molim za prijedloge ako moze eventualno savjet da li ovu da kupim ili neku drugu ucinkovitiju i za sta ce mi ova adrience za masni i mjesovitu kozu ako mi je koza nenormalno suha i prhutava?
Sta da kupim da mi se perut po licu i crvenilo povuce?

molim ocajna sam...........
Svijete, kad umrem, sačuvaj u svojoj tišini samo jednu riječ za mene: "VOLJEH"
mr M
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 25, 2006 2:09 am

Re: sta vise da radim i kome da vjerujem...........

Post od mr M »

farah24 napisao:Naime imam ogroman problem oko seboroicnog dermatitisa koji se pogorsao time sto mi je cijelo lice , kosmati dijelovi glave tjeme pa sad i vrat zahvacen ovom odvratnom pojavom.
Isla sam dermatologu koja mi je posvetila svega 1 min vremena pri tom me ne pitavsi apsolutno nisata i dala mi sljedecu terapiju:
1) ORONAZOL SAMPON
2) SKINOREN KREMU ZA UVECE
3) ADRIENCE OIL FREE MARINE CREAM ZA MANU I JESOVITU KOZU ZA DAN

Naime nisam nista kupila jer sam skepticna i kreme su veoma skupe te bih vas molila svim srcem da mi predlozite i posavjetujete me oko ovog problema jer kako rekoh skepticna sam i pitala sam se da li je skinoren i za sta krema jer mi doticna nista nije rekla , citala sam da je ona vise za akne i da jos vise isusuje kozu a moje je kao barut suha i prhutava i crvena.
Sta da radim molim za prijedloge ako moze eventualno savjet da li ovu da kupim ili neku drugu ucinkovitiju i za sta ce mi ova adrience za masni i mjesovitu kozu ako mi je koza nenormalno suha i prhutava?
Sta da kupim da mi se perut po licu i crvenilo povuce?

molim ocajna sam...........

Farah24

Nisam deramtolog, pa ne bih komentarisao kreme koje je lekar prepisao, ali sam imao problem sa suvom kozom. Nije u pitanju bila psorijaza. Dijagnoza je bila dermatitis, ali kao ni u vasem slucaju, lekari tome nisu pridavali paznju (najcesce se sve svodilo na to da estetski efekat nije bitan, mada sam ja osecao bolove i zatezanje koze. Potkozno crenilo koje je bilo u cecim ili manjim pecatima, za njih nije predstavljalo problem). Pre nekoliko godina sam bio na pregledu kod jednog lekara koji je sada vec u penziji (na zalost zaboravio sam prezime), koji me je, kada sam izneo problem, uputio na analize jetre. Njegovo objasnjenje za mene laika je bilo da se problemi u funkcionisanju jetre manifestuju na kozi. Problem masne jetre i poremecaja transaminaza, ali i enzima pankreasa (lipaze) se odrazava na kozu. Najcesci uzrocnik je preterano unosenje secera. Analize su to i pokazale.

Preporucio mi je sledece:
1. unosenje tecnosti (sto vise) - narocito vode! Nikako vestacki sokovi, alkohol i sl.
2. Sto vise laganog hodanja (oko 5km dnevno)
3. Redukovanje unosenja secera i masti.
4. Ukoliko je moguce, sto manje nerviranja.
5. Uzimanje kompleksa vitamina B.

Moram naglasiti da nikada nisam imao problema sa viskom kilogama, da ne biste stekli pogresnu sliku da je povecanje telesne tezine problem.

I naravno, dok problem traje, prepisao je neke lagane kreme koje se prave u apoteci (tek da ublaze zatezanje koze). Kreme su bile jeftine i efikasne, ali one su samo pomogle da se problemi olaksaju.

Problem je prestao. I sto je najvaznije, sada znam kako treba da se ponasam i sta treba da preduzmem, ako se pojavi. Znaci, kada su u pitanju praznici, Slave i sl., tj. kda je konzumacija hrane uvecana, onda znam sta moram, a sta ne smem da radim.

Kako se poremecaj transaminaza reflektuje na susenje koze - ne znam jer nisam lekar, ali tako je bilo u mom slucaju. Mozda ce vam ovo malo pomoci.

Dete moje dobre prijateljice ima ekcem. Kreme su tu da problem ucine podnosljivim, ali odredjena hrana pojacava probleme. Dakle, problem nije na kozi, nego unutar organizma.

U svakom slucaju, unosenje vode vam nece skoditi (ni jetri, ni bubrezima), ali nemojte se prenalivati. Dva litra flasirane vode ce biti ok. Setanja uvek pomaze (ne samo za jetru, vec i za druge organe). O zasecerenoj i masnoj hrani se takodje zna. Probajte da se na konstruktivan nacin borite sa stresom.

U svakom slucaju, porazgovarajte sa jos nekim lekarom. Najbolje hepatologom.

Pozdrav,
mr M.
Odgovori