Solarijum

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Marinaja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 2:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Solarijum

Post od Marinaja »

Uglavnom nije preporucljivo "solarisati" se duze od 10min,a koliko cesto?
Jedna devojka mi je rekla da je imala problema sa bubuljicama i da su joj od solarijuma prosle :-?
Vitamin D se stvara u kozi pod dejstvom suncevih zraka,zanima me da li se isto desava,ako neko zna,u solarijumu?
iwancica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Maj 23, 2006 12:30 am

Post od iwancica »

nisam bas strucna da odgovorim na to pitanje, ali sam puno puta vidjala da se po dermatoloskim ordinacijama pre bilo kakve intervencije lice prvo iskvarcuje. Sta sad to tacno znaci, nisam bas sigurna...
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm

Post od mishmali »

naravno da se desava!sunce ima spektar zraka IR,UV(A,B,C)i drugih.od uv zraka se crni A i B!tih zraka narocito ima u solarijumu i istina je da se bubuljice povlace,ne od zracenja,vec od susenja koze pa se i loj manje luci.solarijum ima svojih prednosti ako se UMERENO koristi i NIKAKO preko cele godine.moze da pomogne i kod prehlade ili kad se osecate nemocno,malaksalo-5min u solarijumu nekoliko dana je preporucljivo!nemojte se mazati kremama sa uv zastitom kad idete u solarijum ako tamo idete samo zbog boje!obavezno zastitite oci! 8) pozz
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

Solarijum nikako !!! Ni zbog bronzanog tena, a ni zbog izlecenja (:o) bubuljica (!?!?)

Citavih 6-7 godina, do pre 2 godine, bila sam iskvarcovana 365 dana u godini, bolesno zavisna od hawai-looka, sto je rezultiralo flekama i sitnim mladezima po celom telu, kojih evo do sada, ni posle nekoliko godina borbe nisam uspela da se resim (a verujem da leka ni nema, sem da ih laserski odstranim, i napravim dodatnih 20-30 rupica-oziljaka ) :-?

Druga stvar, koza mnoooogo brze ostari, i izgubi vlaznost, gipskost, i sve ono sto je cini prirodno lepom i zdravom...

A to su sve stvari koje dolaze KASNIJE, kao posledica koriscenja solarijuma, i nekontrolisanog suncanja, dakle, podmuklo te navuce da budes preplanuo i zimi i leti, pruzi ti osecaj zadovoljstva svojom kozom, bla bla... a tek posle par godina placas ceh...
A o raku koze mislim da nema potrebe da dodatno trosim reci...!?!

Pa kome je bitnije da 2-3 godine bude "cokoladan", da bi ceo zivot ispastao - JUST GO AHEAD ! :roll:

Preparati za samopotamnjivanje RULES!!! Podici cu spomenik zahvalnosti genijalcu koji ih izmisli !
:wink: [/b]
Marinaja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 2:01 pm

Post od Marinaja »

Nenno,koju kremu za samoptamnjivanje korisits?Ne ostaju ti crne tackice u porama koze,nesto poput mitisera?
nenna
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 9:20 pm

Post od nenna »

@Marinaja,

probala sam dosta toga za samopotamnjivanje, od blagih kremica tipa Johnson, do onih iz kolekcije Oriflame, Avon, Sun Mix... ali mi jedino Nivea odgovara u potpunosti, u smislu kvaliteta dobijene nijanse i svega ostalog...
Dakle, poslednjih godinu dana koristim samo Niveu, i to u vidu mleka..

Naravno, najbitnije je da dobro uradis piling celog tela, tj. onih mesta na koja nanosis sredstvo za samop., a pre toga da stavis hidratantno mleko i da pustis da odstoji, tj. da koza upije. Nemoj nikad da stavljas sredstvo na "golu" kozu, jer ce zaista da se popune pore i izgledace kao da imas mitisere u svakoj od njih...:-? :roll:

Da dodam da na lice NIKADA ne stavljam sredstvo za samopotamnivanje, vec SAMO NA TELO, jer u vise navrata sam probala, al mi se narusi balans, i mnogo izmasti...
Dakle, na lice stavljam kremu Dercome Simplex, koja je sama po sebi u boji i koristi se kao dodatno sredstvo za lecenje masne koze, uz Dercome Clear suspenziju, koju takodje koristim za umivanje...

pozdrav i srecno :wink:
mishmali
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 29, 2006 3:18 pm

Post od mishmali »

solarijum nikako pod uslovom da se kvarcujete 365dana godisnje!to je apsolutno nezdravo a osim toga jezim se kad vidim devojke,cesce devojcice da su u sred zime vestacki crne.kakvu god pigmentaciju imali,vidi se razlika izmedju suncanja na suncu i solarijuma gde ova druga vise vuce na vestacku.
Nenno,ti bi trebalo da cesce posecujes dermatologa i da pratis svaku tackicu na svom telu.Koza pamti sve i ti uv zraci se godinama akumuliraju,nikad se ne razlazuje poznato da koza stari.zato npr ja kad odem na more,uvek posle suncanja neku dobru,izuzetno hidratantnu kremu namenjenu bas za posle suncanja pa se mazem svaki put kad koza upije a za lice,posle ciscenja,neki jaci antirid u odnosu na onaj koji bi bio preporucljiv za moje godine.
nivea je odlicna za samoptamnjenje.ova najnovija kolekcija,losion za telo u zuckastom pakovanju je super i ne treba ti piling jer ako se lepo nanese ne ostaju tragovi osim ako ti negde nije izrazito gruba koza.a ima i za lice posebno.i ono se super razmazuje,lepo mirise i u istom je pakovanju kao i tonirana krema!od svih koje sam probala, ova nivea je najbolja!pozdravv :wink:
Odgovori