Smežuranje kože na ruci i bradavice

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
printscreen
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 30, 2007 8:30 pm

Smežuranje kože na ruci i bradavice

Post od printscreen »

Na opciji "traži" nisam pronašao ništa u vezi smežuranja kože na ruci. Imam ovaj "problem" možda nekih 10-tak dana i prije mi se nikad nije događalo. Ne znam uopće je li opasno i šta je u pitanju.

"Problem" je u tome što nakon vrlo kratkog vremena možda 30sek u dodiru s vodom ili bilo kojom drugom tekućinom moja koža, točnije jagodice na rukama smežuraju. Naravno događalo mi se to i prije, no možda nakon 10-15 minutnog kontakta s tekućinom.

Pošto imam bradavice koje su u posljednjih pola godine eskalirale te se pojavljuju stalno i svagdje po rukama da možda ima s tim neke povezanosti?

Inače na webu sam čuo da postoji mogućnost nestajanja bradavice tako reći preko noći, pa nisam poduzimao gotovo ništa zadnja 2-3 mjeseca jer sam primjetio nestajanje par njih, no koliko sad vidim teško da ću ih se riješiti i da to neće ići tako.
Hejli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 10:03 am

Post od Hejli »

Ako imas malene plikove na prstima, iz kojih izlazi cudna providna tecnost, a nalik su na bradavice, onda je u pitanju dishidroza (vodeni lisaj) i stanje nije opasno, samo je iritantno, a samo stanje se pogorsava u dodiru s vodom, prasnjavim supstancama i slicno. Javlja se leti, dok se u hladnijim godisnjim dobima bolest "smiri".

Ako su prave bradavice u pitanju, mogu da budu virusne bradavice.
sandra80
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 1:02 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sandra80 »

Ja sam pre par godina bila sa mojim drugom kod njegove bake koja nazalost vise nije ziva, zbog tih bradavica imala sam ih na desetine po rukama tj na prstima gde se obicno javljaju zanoktice i neces mi verovati zena mi je samo rekla da ne mrdam kao noge otisla po obicnu vodu sa cesme dosla do mene oprala mi ruke tom vodom i pricala nesto,bolje reci mumlala.I kao gotovo mozemo sad da pijemo kafu,ja gledam i ne znam da li da se smejem ili sta posto su meni lekari palili to tecnim azotom i nista. I ja kao ajde da ne uvredim babu kao ona nesto prica ja klimam glavom kao tako je... Posle mozda tri dana kad sam se probudila njih vise nije bilo... Neverovatno ali istinito, ja sam sama svedok toga.
Odgovori