Skinoren i Diferin

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Skinoren i Diferin

Post od PLESAČICA »

Bila sam na kotroli kod dermatologa, sad mi je umjesto dva puta skinoren, stavljeno 1 puta skinoren tj navecer a ujutro differin gel?sta mislite Vi o tome?i mozete li mi objasniti sta radi taj differingel, trazila sam na netu ali mi je sve na engleskom pa ne razumijem bas sve rijeci?i sto na njemu pise da se ne smije upotrebljavati s nekim drugim preparatom a ja upotrebljavam skinoren uporedo, i da se ne smije na upale, a kod mene neke bubuljice crvenkaste tj upaljenje malo?HVALA PUNO
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od fic1984hr »

Differin gel (imas i kremu koja je za isjetljiviju kozu) i Skionoren su skoro iste stvari, i jedno i drugo su retinoidi, odnosno derivati vitamina A.
Differin ja jaci od Skinorena.
Neki imaju jako dobro iskustvo sa Differinom, ali opet meni nije pomogao ali mislim da cu ponovo na njega sad poslije Roaccutana.
Samo treba biti uporan...
Osim toga, cesta pojava je i pogorsanje stanja akni dok ne dode do poboljsanja.
Ako ides kod kozmeticarke, bitno je reci dvije stvari...
Kad se koristis retinoidima, iztiskivanje (ili kako vi kazete cedjenje) akni i komedona je lakse za kozmeticarku ali za tebe ne, jer ti je koza osjetljivija.
PLESAČICA
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Apr 07, 2007 2:31 pm

Post od PLESAČICA »

Ja nemam akne, obicne sitne bubuljice, pokoja crvenkasta, ne razumijem to s kozmeticarkom, pa zar bi mi neko davao dvije vrste lijeka samo da bi sebi olaksao cijedjenje?mislim onda bolje nista ne mazat ako to ne lijeci?nije mi jasno...HVALA
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Post od mr ph. Silvio »

NISU ISTO, tj. Skinoren nije retinoid.
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

NE?!?!
Ajde nam pomozi onda da napravimo razliku i da bolje razmijemo lijecenje tim kremama.
Ja sam bio gotovo siguran!!!
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Post od mr ph. Silvio »

To je čitava nauka,da bih napisao u 2-3 rečenice.
Surfujte i vidite:
Skinoren je azelainska kisleina i nije retinoid.
Diferin je adapalen i retinoid je.

Srećno!
Odgovori