Cuo sam se sa dr Vesnom iz Smedereva, i rekla mi je da ona skida tetovazu sa lokalnom anestezijom...i bukvalno ti dere kozu (duboko) kao kada covek padne sa bicikle. Pravi se neki mali oziljak,koji je slabije vidljiv,i 3-6 meseci se tkivo i koza regenerisu...nastaje velika krasta...
el neko radio kod nje to?
skidanje tetovaze (crna)
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: skidanje tetovaze (crna)
To je verovatno dermoabrazija.Ako se ista pravilno radi ne bi trebalo da zaostane oziljak,to se vec javlja kao komplikacija.U svakom slucaju oporavak bi trajao duze i nisam siguran da bi se sa samo jednom intervencijom postigao zadovoljavajuci rezultat.
Metoda izbora bi bilo srednje dubok hemijski piling trihlorsircetnom kiselinom u kombinaciji sa laserom koji se koristi za depilaciju,ali deluje tako sto razara pigment,te i u skidanju tetovaza ima odlican efekat.Ove procedure bi morale vise puta da se ponove,ali bi efekat trebalo da bude bolji,ali rizik je zaista minimalni,ako se pravilno radi.
Inace jednobojne,tamne teotvaze su najlakse za uklanjanje.
Metoda izbora bi bilo srednje dubok hemijski piling trihlorsircetnom kiselinom u kombinaciji sa laserom koji se koristi za depilaciju,ali deluje tako sto razara pigment,te i u skidanju tetovaza ima odlican efekat.Ove procedure bi morale vise puta da se ponove,ali bi efekat trebalo da bude bolji,ali rizik je zaista minimalni,ako se pravilno radi.
Hvala Shomy na odgovoru...zena radi vec 30 godina svoj posao,tako da veruj mi toliko precizno i kvalitetno radi...da ne mozes verovati...inace ona i jos nekoliko ljudi sa vma to radi u Srbiji.Shomy napisao:To je verovatno dermoabrazija.Ako se ista pravilno radi ne bi trebalo da zaostane oziljak,to se vec javlja kao komplikacija.U svakom slucaju oporavak bi trajao duze i nisam siguran da bi se sa samo jednom intervencijom postigao zadovoljavajuci rezultat.
petars89 ako te zanimaju nove metode za skidanje tetovaže,u Srbiji se pojavila jedna engleska metoda,koja nije invazivna,radi se na isti način kao i tetoviranje,samo što se umesto boje ubrizgava specijalno formulisana tečnost koja navodi kožu da izbaci boju na površinu...Manje boli od samog tetoviranja jer igla pliće prodire u kožu i ako se striktno prodržavate nege nakon tretmana ne ostaje nikakav ožiljak!!! Čak na istom mestu može da se uradi i nova tetovaža...
pa ako te zanima mogu da ti pošaljem link 

SkinCare, mene interesuje ta metoda skidanja tetovaze pa bih molila za link.
hvala lepo

petars89 - Da li si bio kod Vesne iz Smedereva i ako jesi kako je proslo? I ja planiram da skinem jednu vecu tetovazu pa sad razmisljam na koji nacin...
bio sam na pregledu,ali sam naucio iz njenog posla kako to radidruid0604 napisao:petars89 - Da li si bio kod Vesne iz Smedereva i ako jesi kako je proslo? I ja planiram da skinem jednu vecu tetovazu pa sad razmisljam na koji nacin...
neki vid dubokog pilinga,i delje ti kozu

zavisi od dela..najbolje se skida na ledjima i nogama,jer je delja koza i samim tim je manja mogucnost za oziljak
naosetljiviji delovi su vrat

ko se tetoviro tu...zna sve o cemu pricam

Moja je na nozi... Aj daj mi neki kontakt kako da dodjem do nje???