Za mr ph. Silvio atopic dermatitis

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Olivera M.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 17, 2009 11:46 pm

Za mr ph. Silvio atopic dermatitis

Post od Olivera M. »

Vec sam pisala o svojo kcerki. Ona je rodjena sa kilazom 2,600 i izrazito suvom kozom. Posle 6 mjeseci pocinje povremeno da se javlja na obrazima crvenilo koje je jako vruce a po rucicama i prevojima suva kao ogrubljela crvena koza (bez vodenih plihova). Naglasila sam bez vodenih plihova zato sto se puno pise i o tom ekcemu ali kod moje kcerke to nije slucaj. Primijetila sam da na hladnocu i na jaku toplotu to bude puno izrazenije. Tada se skoro uvek javi crvenilo koje je jako vruce. Samo joj odgovara neka umjerena temperatura. Na rucicama kada se pojavi to cudno suvilo ona to dira i tako jos vise iziritira kozu. Dermatolog je dao dijagnozu atopic dermatitis, i dao joj pantenol ili jekoderm i blage decije kupke kao sto je Johnsonova. Nista joj nije bilo bolje a njen pedijatar joj je dao preparat sastavljen od: panolon crem, vit. A+D i galsana. Kada se koristi taj preparat sve nestane ali posle izvjesnog vremena opet se pojavi. Tako da to vise ne koristimo. Sada sam uzela po savjetu farmaceuta kremu iz linije Mustela koja je namenjena iziritiranoj i suvoj kozi. Samo da napomenem da moja kcerka je kao beba brzo napredovala i da je postala mala buca (ne bas pretjerano). Mozda treba i taj podatak naglasiti. Molim Vas za savjet. Zahvaljujem. Olivera M.
Odgovori