Seda kosa u mladosti

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Ivana20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 15, 2006 5:24 pm

Seda kosa u mladosti

Post od Ivana20 »

Pozdrav svima,

imam problem jer su nedavno pocele da mi izlaze po koje sede dlacice na glavi i to je pocelo uzasno da me nervira, iako ih je trenutno samo par.

Znam da je genetika presudna u tome, a moja mama je isto veoma mlada (u 20im kao i ja) pocela da dobija sede.

Interesuje me da li ima veze sa krvnom slikom, nedostatkom necega u organizmu, kako se moze spreciti?

Pozdrav
ivanhoe
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 7:57 am

Post od ivanhoe »

Ivana, sto se tice preparata protiv sedih...ne znam, odgovorice ti vec neko. Pretrazi po internetu, naci ces sigurno dosta informacija, pogotovu ako znas engleski. Ali mogu da kazem da najveci procenat zena skoro nikad ne dozvoli svojoj pravoj boji kose da se vidi. Kosa treba da je negovana i zdrava, a za boju se ne brini previse.
Ivana20
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 15, 2006 5:24 pm

Post od Ivana20 »

To mi je i najveci problem - kosa mora da mi bude savrsena, inace nisam zadovoljna :)

Negujem je redvno, uvek imam i lepu frizuru, boju, a sada mi to sve nesto kvari :evil:

S druge strane se bojim da nije nedostatak necega u organizmu (zato cu i da idem da radim kompletnu analizu krvi)!

U svakom slucaju hvala na savetu :D
nacca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 5:42 pm

Post od nacca »

Imam 22god i pojavile su mi se sede (bele). Genetika nije u pitanju, roditelji i rodbina su poceli tek posle 40ih, i generalno, svi izgledaju mnogo mladje nego sto jesu. Duzi period sam skoro konstantno pod stresovima, i to izuzetno jakim, to je razloga. Neverovatno je kako su se pojavile bukvalno odjednom. Takodje, nekada "kompaktna" kosa mi se pretvorila u sitno istalasaste dlake, svaka sa svojim pravcem, kao u crtanim filmovima, ili kao ajnstajn, kao vunica. Postoji li mogucnost da se moja kosa povrati u normalu, ili moram ovo da prihvatim? :( Volele bih kada bi na temu odgovarali ljudi koji znaju za slucajeve da je "stresna" kosa postala ponovo normalna, ako takvi slucajevi uopste postoje.
Odgovori