sebum,masna koza,akne,cedjenje i ostali problemi

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
petars89
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 13, 2011 11:50 pm

sebum,masna koza,akne,cedjenje i ostali problemi

Post od petars89 »

imam nekoliko zanimljivih pitanja u vezi problema sa kozom (Edukovne prirode). Zanimaju me sledeci problemi

1.Da li se nesto desava u hormonalnom poremecaju pa dolazi do akni
2.Da li utice cedjenje bubuljica na nov nastanak akni,posto se one dugo zadrzavaju na licu i jako ruzno izgleda
3.Da li se postize jak uticaj na ciscenje toplom vodom pa hladnom
4.Nesto vise mi recite o sebumu...
5.Citao sam nesto na yahoo odgovorima da masturbiranje kod nekih ljudi moze izazvati probleme sa aknama,da se luce hormoni i da se koza masti

hvala
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Re: sebum,masna koza,akne,cedjenje i ostali problemi

Post od Chrisie »

Ja mogu samo da ti odgovorim da nestrucnim cedjenjem sigurno nastaju nove akne, prvo, jer potiskujemo gnoj dublje i stvaramo veci problem, drugo, jer sirimo infrkciju po ostatku lica.
petars89
Aktivan član
Aktivan član

Post od petars89 »

Chrisie napisao:Ja mogu samo da ti odgovorim da nestrucnim cedjenjem sigurno nastaju nove akne, prvo, jer potiskujemo gnoj dublje i stvaramo veci problem, drugo, jer sirimo infrkciju po ostatku lica.
ima neki laser u dermatimu koji ti przi taj sebum unutra...reaguje samo na akne,koza se 7 dana obnavlja,ljusti,crvenilo se povlaci i nema akni niti bubuljica nikakvih! kao da razbija toplotom unutra
Chrisie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:45 pm

Post od Chrisie »

Nemam vise problem sa bubuljicama, to sam sredila acne intensive formulom, sto se tice oziljaka, sve pohvale za Dermatim. :)
petars89
Aktivan član
Aktivan član

Post od petars89 »

Chrisie napisao:Nemam vise problem sa bubuljicama, to sam sredila acne intensive formulom, sto se tice oziljaka, sve pohvale za Dermatim. :)
znam ali za akne su najvise krivi hormoni i bakterije! najbolji je laser onaj u dermatimu (od skoro ga je doktorka dobila)...stavi se gel i on toplotom razbija sve bakterije,sebum,prljavstinu i przi bubuljice...i unutrasnje i spoljasnje :oops: :P
Odgovori