Seborejicni Dermatitis :(

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

b4blue napisao:kod seboreicnog dermatitisa je najbitnije da ne pruzis ishranu gljivicama. Znaci izbaciti sve slatkise i sladke napitke i voce (osim zelenih jabuka i grapefruita).
Jesti povrce (sargarepu samo presnu) i umereno integralne zitarice (na pocetku najbolje i to izbaciti).
Izbaciti hleb, testenine, pasulj, krompir.
Umereno se moze jesti meso ali ne pohovano.
Za svrab po telu i licu pomaze rastvorena soda bikarbona kao kupka.
U ishranu dodati probioticke preparate (jogurt ili kapsule).
Od ulja koristiti maslinovo i od grozdanih kostica.
Mogu se jesti mladi sirevi.
Izbaciti allkohol i ostale droge ;)
Kortikosteroide NIKAKO!!!
Skoro nisam nista gluplje procitala od kada je slicno napisao ducha82.
Stvarno nemam zelju da ponovo obrazlazem koliko je ovo sto je napisano u najmanju ruku netacno.
Ako je prepisano iz neke knjige, daj da to "znanje" podelimo s ostalima na forumu.
Ako je to neka humoreska, definitivno je neshvacena.
A ako su to licna iskustva, onda se neko mnogo patio kroz zivot, bez potrebe. Nije mu lako.
gavriloska
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:34 pm

Post od gavriloska »

''Dok je problem sa sredinom čela...tu koristim Oranozol (kortikosteroidna krema, za koju dr. kaže da je mogu stalno koristiti???)"

Ako je ORONAZOL krema nije kortikosteroid nego antimikotik i neznam bas dali sme da se stalno koristi!
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

gavriloska napisao:''Dok je problem sa sredinom čela...tu koristim Oranozol (kortikosteroidna krema, za koju dr. kaže da je mogu stalno koristiti???)"

Ako je ORONAZOL krema nije kortikosteroid nego antimikotik i neznam bas dali sme da se stalno koristi!
Oronazol je ketokonazol 2% i nije kortikosteroid. Moze da se koristi i duze vreme
b4blue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 11:13 am

Post od b4blue »

vojislava napisao: Skoro nisam nista gluplje procitala od kada je slicno napisao ducha82.
Stvarno nemam zelju da ponovo obrazlazem koliko je ovo sto je napisano u najmanju ruku netacno.
Ako je prepisano iz neke knjige, daj da to "znanje" podelimo s ostalima na forumu.
Ako je to neka humoreska, definitivno je neshvacena.
A ako su to licna iskustva, onda se neko mnogo patio kroz zivot, bez potrebe. Nije mu lako.
aplauz...

ovo je savet iz licnog iskustva. ako ti je potreban, tu je, besplatan je.
ako ti je potreban neko da praznis svoje frustracije, tu sam, izvoli.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Nema mesta aplauzu, veruj mi.
Bojala sam se da je u pitanju ona treca opcija, i stvarno jeste. Ali, tu ti dermatolog ne moze pomoci.
gavriloska
Novi član
Novi član

Post od gavriloska »

Dali se seboroicni dermatitis javlja kod dece?
b4blue
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 11, 2008 11:13 am

Post od b4blue »

vojislava napisao:Nema mesta aplauzu, veruj mi.
Bojala sam se da je u pitanju ona treca opcija, i stvarno jeste. Ali, tu ti dermatolog ne moze pomoci.

ja sam covek sa seborecnim dermatitisom, kome su doktori svojom medikomanijom samo pogorsavali stanje, koji je ovim nacinom sebi unapredio zivot, koji nije vise ovisan od lekova i zivi punim zivotom.

a ko si ti, da tako bez ikakvog obzira vredjas?
Korisnikov avatar
vllada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 20, 2008 12:35 pm

Post od vllada »

ne vredjate se!!!!!!!!!!
nego kliknite link
Molim za malo TISHINE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Klikni i pomozi Srbiji
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Necu vise da se upustam u polemiku s osobom kojoj, kao sto sam vec rekla, kao dermatolog ne mogu da pomognem. Savetovala sam nesto drugo, ali nije vredelo, i moram da kazem da mi je kao lekaru zao.
gavriloska
Novi član
Novi član

Post od gavriloska »

Dali se seboroicni dermatitis javlja kod dece?
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Moze, ali retko se javlja.
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 10:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zmaj76 »

Evo i ja da se uključim,meni je pre dosta god.taj s.dermat.dijagnostif.samo na potiljku,inače oduvek ima izuzetno masnu kosu,retku,tanku dlaku,s tim da ja ,do pre nekih 5-6 god.dok nisam stekla svoj dinar nisam ni mogla ozbiljnije da se posvetim tome,čak sam,po savetu "starijih" kosu prala jednom,do 2x nedeljno,što je ,sada vidim ,totalno pogrešno,jr se od prekomrne masnoće tek zapuši koren dlake, pa kosa dodatno opada.
Evo ukrtako šta sam sve koristila: za teme glave sinoderm,x puta...ništa,i dalje isto,pa počela tretiranje masne kose sledećim prparatima i šamponima: mikoseb,foltene,šampon i ampule,selsun,koji sam jedva pronalazila,nirel,pantenol tečnost,fitoval-šampon i kapsule,pa nakon pregleda jednog kutologa i te Kuth preparate...uh , koliko novca...ma ne mogu svega da se setim,znam samo da kad sam počela češće da perem kosu ona je tek počela malkice da se oporavlja...a verovatno je nešto od svega toga malo i delovalo...
sad,obzirom da se farbam,koristim lorealove šampone i pakovanja i regeneratore..
ALI ME ZANIMA , DA LI TA POJAČANA MASNOĆA UOPŠTE MOŽE DA SE REGULIŠE,ILI SMO JEDNOSTAVNO OSUĐENI NA ŽIVOT SA POSLEDICAMA GENETSKE PREDISPOZICIJE?I dalje imam tu crvenu promenu na potiljku,verovatno je to s.d,ako je jednom,davno dermatol.postavio takvu dg...
Jer sve je nasledno...
Hvala unapred...
:wink:
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

Ukratko o navikama,unazad već par god.se trudim da se zdravije hranim,što je extra napredak obzirom na sredinu u kojoj sam odrasla i živim...trudim se da jede voće svakodnevno,da pijem vodu,pijem povremeno i vitamine,mada sam zavisnik od slatkiša...
pušim,ali jednu do dve cigarete dnevno,trenutno se ne bavim fizičkom aktivnošću,ranije jesam,malo aerobik,malo teretana,vožnja bajsom u prirodi...
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Ako je samo na potiljku, najvise mi odgovara za Lichen simplex chronicus. Narocito ako se ljuspa, stvaraju skvame i praceno je svrabom. U tom slucaju, najvise pomazu blagi kortikosteroidi u obliku gela ili pene, a kod vecine pomaze i boravak na moru. Ipak, ovo je misljenje samo na osnovu opisa
Korisnikov avatar
zmaj76
Stalni član
Stalni član

Post od zmaj76 »

samo je obično crvenilo,i to sam slučajno primetila,više me brine preterano mašćenje ,,,ima li uopšte leka il da se mirim ? a na dobrom sam putu da se pomirim..
:wink:
Odgovori