Seboreja opet

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
djolle
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 4:28 pm

Seboreja opet

Post od djolle »

Takodje imam seboreicni dermatitis. Imam 28 godina i godinama imam problem crvenila po glavi, chelu, oko nosa, ljuspice iza i u usima, na grudima tacku, kao i fleku na ledjima.

Chelo mi je cesto crveno i rapavo sa osusenim ljuspama koje svrbe.
Kratko se shisham pa prilicno kontrolisem ljuspe po glavi.
Najvise mi je zao fotografisanja, jer sam na svakoj slici crven ko babun!

Prvi put kad sam zatrazio pomoc dermatologa, kao terapiju sam dobio antibiotike, sinoderm gel, neki providni gorki gel (liznuo sam :wink: ) i neku smesu koja ima miris na naftu. Bude bela kad se promucka.

Terapija je fantasticno delovala! Cesto sam se zapitao, kad se vidim u ogledalo da nisam malo bled.

Elem, koza je bila mirna otprilike mesec dana i polagano na chelu, pocele su da se pojavljuju sitne tackice...

Vremenom se primiri, pa taman mislis proci ce, i one opet buknu. I tako, sto neko rece, zacarani krug.

Drugi put, posle godinu dana, od istog dermatologa dobijem preporuku da krenem sa nekim tabletama. Koliko se secam bili su jako skupi, otprilike 300maraka po kutiji, a trebalo mi je nekoliko kutija. Ta racunica mi je bila oko 2000dm za tablete.
Plus sto cu morati da kontrolisem krv na jetru svake dve nedelje, jer kako kaze, mnogo su jaki.

Odustao sam od toga, nisam hteo da ugrozim iovako zamascenu jetru.

Letos, pozovem drugog doktora, dobijem Dovicin 2x12, pet dana,
Elokom, mazati tanak sloj ujutru i uvece
Doroslovac jutru, Lutz uvece.

Skoro da je nestalo, ali vratilo se.
Trenutno mazem samo Pantenol i... nista specijalno se ne desava.

Sta dalje? Nisam pametan.

Izvinjavam se na duzem monologu, to je moja prica...

pozdrav
Djole
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Seboreja

Post od mr ph. Silvio »

Zdravo Djole,
da krenemo od bledila. Bili ste beli (bledi) od Sinoderma, jer on izmedju ostalog skuplja krvne sudove (vazokonstrikcija). Sem toga smanjuje zapaljenje, samim tim i crvenilo, ali kratko, jer ne deluje na uzrok. Lutz mixtura i Doroslovac takodje ne deluju uzrocno.
Posto se radi o gljivicnom oboljenju, a za to je kompetentna dr Gorana, molim da ona ordinira terapiju. Mislim da Vase promene mogu brzo da nestanu primenom adekvatne terapije. Srecno!
goranai
Saradnik
Pridružio se: Sub Jul 17, 2004 10:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od goranai »

Dva su osnovna elementa terapije seboroicnog dermatitisa- VLAZENJE I HLADJENJE KOZE I LEK PROTIV SVIH 7 TIPOVA GLJIVICA RODA PITIROSPORON! Magistralni krem i Squaphan P sampon.
Slikajte se i posaljite fotografiju ili se zakazite na besplatan pregled 011557553.Pozdrav!
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Odgovori