seboreicni dermatitis ili ne ????

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
pronet
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 24, 2009 10:11 am

seboreicni dermatitis ili ne ????

Post od pronet »

Citala sam jako mnogo tekstova na ovu temu, ali jos uvijek nisam sigurna da mogu da otkrijem da li je u pitanju seboreicni dermatitis ili ne, pa molim sve one koji mogu da mi pomognu.

Moj decko godinama ima problema sa kozom i jos uvijek ne uspijevam da ga nagovorim da posjeti dermatologa :( .
Simptomi su slijedeci: crvenilo tjemena, vrlo cesto suve bijele ljuske koze na ivici vlasista po celu, krugovi suve koze koji se perutaju pored usiju. Ono sto je meni zbunjujuce jeste da sam zakljucila iz svega procitanog da se seboreicni dermatitis veze za masnu kozu :-? , a njegova koza je, ja bih rekla suva, ponekad mu se po nosu, obrazima i izmedju obrva javi blago perutanje. U posljednje vrijeme mu se pored vanjskog ugla oka pocela javljati neka tamna fleka.
Simptomi se nekad jako vidljivi, nekad se malo povuku. Koristi uglavnom Bekutan kremu za lice i ponekad se namaze Sinodermom (nagovaram ga da prestane da koristi ovu kremu zbog stetnosti kortikosteroida i da probamo sa Avene).

Svaki prijedlog je dobrodosao. Svjesna sam da je najbolje da prvo posjeti dermatologa i nastojacu i dalje da se to ostvari. Ali dok to ne uspijem potreban mi je savjet!!!!!
Odgovori