Šampon za masnu kosu

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Brale
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 26, 2006 3:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Šampon za masnu kosu

Post od Brale »

Da li neko može da posavetuje neki šampon za masnu kosu koji stvarno deluje tj .da kosa barem 2 a možda i 3 puna dana bude čista tj .da se ne umasti puno.
Sada koristim vichy-jev sa selenijum sulfidom protiv peruti za masnu kosu.Perut je naravno regulisao ali ovo drugo nista.Njega koristim jednom nedeljno ali mi treba neki za redovniju upotrebu za masnu kosu.
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Ja sam prve 3 nedelje koristio Vichy Dercos po potrebi, najpre svaki drugi dan, pa treci, pa peti, sedmi najvise. Tako da ako nisi probao tako, preporucujem ti.

Drugo, Vichy ti ostavlja u dlaci selen sulfid, pa ako operes kosu drugim samponom, izbacices taj sastojak iz dlake, i nista nisi uradio.

Tako da ti savetujem, kao drugo moguce resenje, da probas da izmedju 2 pranja "frizuru namestas" nekim losionom, znaci ujutru i uvece, a mozes i jednom dnevno, samo ujutru. U apoteci imas odlican seboregulatorni losion, ja sam ga koristio dugo, i mnoogo mi je pomagao, ali od kad koristim Vichy nema vise potrebe za njim. Nije skup, do 200 din. je.

Takodje losione ima i Squaphane Uriage kolekcija, a mozes pogledati i da li ima Dercos Vichy kolekcija.

I shishaj se na kratko, nosi kratku frizuru, dok ne sanirash problem, a kosu cesh lako pustiti, ako si do sada nosio dugu :lol:

Pozdrav.
Brale
Novi član
Novi član

Post od Brale »

Makki hvala.Bio si upravu za onaj total T gel.Ali znas kako, nekako se tesis da ce meni delovati pa ko veli ajd da ga probam.Inace sam po tvojo preporuci kupio zeleni vichy i sto se tice peruti,svraba pa donekle i mascenj odlican je.
Inace odavno sam batalio dugu kosu.Kosa mi je prilicno gusta za moje god.(36g)ali naravno zeleo bih tako i da ostane.Ocigledno da ce mi ovaj zeleni vichy biti dugorocnije resenje.Evo perem vec 20 dana i sad cu da pocnem da ga proredjujem na 1puta nedeljno, ali to ne znam kako cu jer za sad moram na 2 dana da perem kosu.Sto se tice spiranja selenijum sulfida,valjda su proizvodjaci o tome vodili racuna kad posle 3 nedelje savetuju prelazak na 1 X nedeljno.Valjda misle da moraju ljudi izmedju necim da peru kosu.E sad se dvoumim kojim samponom.
Pozdrav.
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

Kao sto me nisi poslusao prvi put :lol: , napravi izuzetak i uzmi u apoteci njihov magistralni seboregulatorni losion, i stavljaj ga svaki dan u kosu...svakodnevno pranje kose nije resenje. Taj losion ubija masnocu, a dermatolozi ga u tu svrhu prepisuju.
Brale
Novi član
Novi član

Post od Brale »

Za makki -ja:
nemaoj sad da likujes.Samo sam probao da vidim dejstvo t-gela na sd.Sto se tice selenijum sulfida nisi otkrio Ameriku. Koristim ga jos od 1994 god.
za marka 9877:Kako kome.
Jos jednom cu da napomemenem:mislim za regulisanje rada lojnih zlezda tesko da sta moze pomoci.Za mascenje kose ili cesto pranje tj. nema spasa ili neki sampon koji usporava podizanje masnoce uz dlaku.E taj trazim. ako postoji.
Odgovori