Samo za muske...

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
tOS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 09, 2005 4:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Samo za muske...

Post od tOS »

Da li mi mozete reci kako se uspjesno obrijati a da pri tome ne ozlijedite sebe i koju aknu ne otkinete!?
Imam problem sa aknama i vise ne znam na koji nacin da to izvedem.
Imam Gillete Mach 3. Stavljam prvo pjenu za brijanje a poslije nista zato sto se bojim da alkoholom ili nekim after shaveom ne pogorsam stanje s aknama. Razmisljao sam staviti poslije neku hidratantnu kremu ako to sta pomaze...
Primjetio sam da mi izbijaju akne poslije brijanja. Da li je to zbog zileta ili zato sto se iziritira koza samim brijanjem- ne znam!?
Da li je rijesenje brijati se jednokratnim ziletima ili kupiti brijaci aparat?
Mozda se ovim mojim ziletom bakterije prenose pa zato dode do infekcije?!
Molim za savjet i slicna iskustva...hvala!
dragan85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 08, 2005 1:32 pm

Post od dragan85 »

Iako nisam strucan, mogu da ti prenesem vlastito iskustvo.

Otprilike godinu dana brijao sam se Mach3-em i Niveinom pastom za brijanje, a poslije toga nanosio klindamicin. Iako samo brijanje nije bilo posebno iritirajuce, imao sam osjecaj da mi lice prosto bukne sledeci dan.

Tehniku sam promijenio i zasada daje odlicne rezultate (da kucnem u drvo!). Brijem se obicnim aparatom, tj. ziletom. Zileti su marke MEM super silver - Platinum. Cuo sam od starijih ljudi da su najbolji.

Malo ces imati problema dok se ne naviknes na tehniku, odgovarajuci ugao, njezniju ruku i ostale finese. Samo moras imati "meku" ruku.

"Pjenu" mi glumi gel koji koristim za umivanje, i pokazuje se kao odlican. Na kraju lice temeljno operem mlakom vodom, nanesem Clindasome gel i sve bude pod kontrolom. Ova varijanta je dala najbolje rezultate dosada.
Bitne stvari: Mach3 zasijeca dublje. Ziletom ne izbrijavaj, tj. ne povlaci rukom u smjeru suprotnom od rasta dlake. To dovodi do urastanja (kod mene je to bio slucaj). Ako si kovrdzav, onda ti brada vjerovatno ima tendenciju da urasta. Brijati se treba svaki 2-3i dan, barem je tako meni dermatolog rekao.

To je otprilike ono sto ti ja mogu reci. Za strucnije savjete cekaj odgovore kompetentnijih :-) !

Pozdrav i sretno!
lestat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 2:15 pm

Post od lestat »

ja nisam odavno imao taj problem... ali jesam ranije, nisam mu pridavao puno paznje, i sam je prosao.

ono sto ti preporucujem je da obavezno od nekog druga probas el. brijac (a sigurno imas bar jednog koji ga ima), nije nehigijenski, nista ne moze da se prenese, pa vidi kako prodje, i ako da, kupi! ja sam skoro kupio jedan, presrecan sam, narocito posto me mrzi da se brijem svaki drugi dan... 8)
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Da li pjena za brijanje moze uzrokovati akne!?
Zna se da se ne treba previse umivati i prati lice. Max 2-3 puta na dan. Kao zbog toga sto se koza omeksa ili nesto slicno tako. To pogoduje stvaranju komedona i mitesera. Mislim da pjena za brijanje dodatno smeksa kozu i sve vise sam siguran da dio mojih problema sa aknama nastaje i zbog tog. Uostalom, od tih sitnih nastaju one velike akne.
Iduci tjedan idem kupiti aparat za brijanje. Nesto novo, Philips, Smarttouch XL modeli. Posebno su za iritiranu kozu i puno su "njezniji". Nadam se da ce mi olaksati posao.
Sta vi mislite o toj pjeni!? Ako uskoro shvatim da mi je zbog tog bilo bit cu jako ljut jer se to moglo i prije rijesiti.
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Malo sam se informirao na nekim stranicama. Mislim da ipak nije tolika greska u pjeni za brijanje. Trebalo bi se brijati poslije kupanja kada je koza meka, onda ima najmanje iritacije. Mislim da je bitnije ipak sta koristiti poslije brijanja, odnosno kakav after shave. Brijem se svaki 2-3 dan. Nemam puno ali se mora da se ne zapusti covjek. Poslije sam stavio ista ili nista. Uglavnom hidratantnu kremu. Vjerujem da to ima veze sa mojim problemom.
Volio bi naci neki after shave ali da ga rade uglavnom tvrtke koje se inace bave proizvodnjom proizvoda koji rijesavaju dermatoloske probleme. (vichy, nivea, neutrogena, eucerin)
Da li toga ima kod vas u SCG? Nisam siguran za ostale (koji postoje vani) ali znam da je Nivein after shave balsam (bijeli) dobar. Uglavnom ga hvale.
Kako vi ostali izlazite na kraj s tim problemom pristica poslije brijanja!?
Odgovori