Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Mislim da je bitnije da saznash od chega nastaje to rumenilo pa da ga lechish!
A kreme cesh dobiti od lekara ako odesh na pregled!
Izbegavaj jako zachinjenu hranu, i direktno izlaganej suncu, i ispitaj sam kada se javlja rumenilo ili je stalno prisuto, na kojim delovima lica najvishe...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Mozda je Rozacea. Mojoj mami su dali takvu dijagnozu, i doktor mora biti strucan da je prepozna, neki Rozaceu previde. A kreme koje postoje protiv crvenila su uglavnom kozmetickog karaktera (imaju zelenkasti pigment koji neutralise crvenu).
Ne mora biti rozacea, ona je ionako jako retka kod mladih ljudi, pre se javlja kod zena posle 40te godine zivota.
Moze biti urtikarija ili koprivnjach aili jednostavno alergijsk reakcija, i osetljiva koza, ekcem...u svakom sluchaju dermatolog treba da pogledaa ne lechiti se na svoju ruku, moze samo gore da bude!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.