Evo i mene malo...
Odradila sam treći tretman laserom pre nedelju dana, mogu reći da se primećuju rezultati. Krijem lice i dekolte od sunca, kao zmija noge

, koristim Heliocare SPF50 preko dana (par dana posle tretmana), ostalim danima i noću Vichy Dermablend (jeste malo jači ali mi za sada odgovara) fiksiram ga Lorealovim TrueMatch The Minerals puderom u prahu... Koristila sam Bioderminu kremu Sensibio Ar, ali pre mesec dana drugarica mi je iz Nemacke donela Sanct Bernhard-ovi kremu proziv crvenila - Anti-Rotungs-Creme... i mogu vam reci da extra radi posao

. Ako se sticajem okolnosti zacrvenim (blizu pretoplog sporeta, emocije, i td), kada nju nanesem sve se smiri. Takodje, na svoju ruku sam pocela da koristim kapi za nos Operil. Naime, dokazano je da oksimetazolin, kao dekongestiv, efikasno suzava krvne sudove... i već se uveliko sprovodi istrazivanje na tu temu. Već su spravljeni neki prparati na bazi istog, koji su u fazi testiranja do kraja godine. Ja ga koristim tako sto 2-3 kapi utapkam, za sada, samo na regiju nosa. Nakon 1-2 h uocava se dejstvo, i povlaci crvenilo. Dejstvo ima u narednih 6-8 sati. Koristim ga samo 1 dnevno, ujutru, posle umivanja, utapkam na nos i posle stavim kremu koju koristim. Neke osobe, koje su ga koristile, zalile su se na REBOUND efekat, tj. povratak crvenila u znatno vecoj meri... ja za sada nemam nikakvih problema vec samo koristi (koristim ga vec vise od mesec dana). Ali za sada, zadrzavam se samo na regiji nosa. Citala sam o dejstvu oksimetazolina na internetu, i na svoju ruku sam odlucila da probam.
Sto se ishrane tice, jedem relativno normalno. Više pilećeg mesa i ribe, presnog povrća... jabuke, suve smokve, bademe, bele semenke.... mnogo vode (2-3 l dnevno), zeleni caj, zalfija... kafu ogranicila na maximalno 2 dnevo (i to hladni nes). Pijem omega3 masne kiseline, vitamin D sam pila mesec dana i sada pravim pauzu pa idem da izmerim nivo istog u krvi... Izbacila sam slatkise... kada mi se prijede slatko pojedem smokve, zito... nekada ubacim crnu cokoladu bez secera ili sladoled (retko). Izbacila sam sve kupovne sokove... voce cedim sama... Uglavnom sam zadovoljna... izbije mi po koja bubuljica... ali meni je tako bilo i pre dijagnoze Rozacee, samo sto sada mnogo vise obracam paznju. Planiram da krenem sa trcanjem, stvarno nemam nameru da se toga odreknem zbog crvenila.... umereno naravo. Videćemo kakva će biti situacija nadalje.
Pozz