Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Cao,
nadam se da cete mi pomoci.
Postavljena mi je dijagnoza.....Rosacea.....vec dve nedelje pijem Dovicin i koristim gel Colpa Derm,ali nisam primetila nikakvo poboljsanje.
Sta da radim?
Za lokalnu terapiju akni se koristi Metronidazol 1%, ali je vrlo bitno u kakvu je podlogu inkorporiran. Preporucujem da uzmete Metronidazol gel, apoteka "SB Trade", 557-553. Nastavite sa upotrebom antibiotika, a ako zelite dodjite na besplatan pregled i konsultaciju u istu apoteku, svakog utorka od 17-20 h. Pomogla bi Vam i limfna drenaza, koju bi naucili za kratko vreme, a demonstrirao bi Vam je nas esteticar. Za noc, mozete koristiti Roseliana krem od Uriag-a. Sjajno deluje kod takvih koza.
To bi bio moj savet, ali bih voleo da i dr Gorana, kao dermatolog i kompetentniji strucnjak za ovaj problem, da svoje misljenje. Pozdrav!
Veoma je vazan i antisolarni krem koji takodje treba pazljivo da se dizajnira. Idealno bi bilo ipak da se prethodno vidi klinicka slika ili uzivo ili pomocu fotografije jer jedan terapijski protokol vazi za obicnu rozaceu -cuperose a drugi za papulkopustuloznu rozaceu, rinofimu ili gnatofimu.
Od fizikalnih procedura esencijalna je limfna drenaza i zastita od sunca.
Roseliane je odlicna za jacanje zidova krvnih sudova, a metronidazol deluje antiinflamatorno i koristan je kod papulkopustuloznih oblika
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Roseliana kremu sam uzela juce,a pokusacu da nabavim i Metronidazol gel, jer nisam iz Beograda.
Kontaktirala bih Vas kad dodjem tamo zbog pregleda ili da Vam bar posaljem fotografiju.
Puno hvala....oboma.
Bila bih Vam zaista zahvalna ako biste mi poslali taj gel. Nadam se samo da ce stici brzo, jer sam zbog mog lica prilicno ocajna, ali se ipak nadam da ce takvo stanje brzo proci. Napominjem, da to traje negdje od novembra prosle godine posle nekih stresnih situacija koje sam imala, sto ja vezujem za moju bolest (a i mojoj majci je nekada bila postavljena ista dijagnoza, tako da pretpostavljam da je kriva i genetika).
Interesuje me, odnsono, umirilo bi me kada biste mi rekli da je ovo izlecivo.Uzgred, receno mi je da imam i prosirene kapilare. Kupila sam URIAGE Roseliane kremu i njihovu Isolift kremu za bore oko ociju.Da li da uzmem jos nesto od njihovih proizvoda?
Koristim Vichy tecni puder da to nekako prikrijem,jer mi se cini da je blag i da mi prija.....i kameni Max Factor puder.
Sta mislite o tome Mr. Silvio?
Voljela bih da dobijem misljenje i dr. Gorane.....
Vazna je limfna drenaza- svakodnevna bar 2 x dnevno. Mozete se obuciti kod kozmeticara, ili ako dodjete u beograd javite se. I obavezno antisolarna zastita moze i sa korektorom- napr fondation sa antisolarnom zastitom hidratisucim agensima i corektorom- dosrta dobri su RVB long last ali treba pogoditi nijansu
predajem estetsku negu i dermatologiju , uza specijalnost mi je barijerna funkcija koze, nega zdrave koze i alergijske promene na ocnim kapcima.
Poslaću Vam metronidazol gel, samo mi posaljite adresu na private. Rosace se da staviti pod kontrolu. Bilo bi dobro da posaljete sliku, da bi Vam preporučili optimalnu terapiju i negu. Pozdrav.
Uspela sam da zaustavim rozaceu, Pre 6 meseci sam pocela da koristim kremu Airol i pila sa 10 dana orvagil i otad jos nemam nijednu "bubuljicu". Airol. Nadam se da je moja nocna mora zaustavljena nskon 6 godina patnje. Da napomenem imala sam uznapredovano rozaceu fulnines i u toku trudnoce mi s epogor[aal da sam zbog toga lezala u bolnici (VMA)2 nedelje. Pilas sam dovicin cetiri godine skoro stalno i nije mi pomagao jer cim bi prestala vracalo se na staro tako da je meni pomogao metil prednizol (Medrol u trudnoci i Orvagil posle) jer ostali lekovi i kreme nisu imali efeka, ali napomenem da nisam pila roakutan jer je doktorica htela da pokusa jos sa ovim lekom, pa ako ne pomogne da mi da roakutan. Bila sam iznenadjena jer u uputsvo za taj lek ne pise da je za kozu
ROZA napisao:Cao,
nadam se da cete mi pomoci.
Postavljena mi je dijagnoza.....Rosacea.....vec dve nedelje pijem Dovicin i koristim gel Colpa Derm,ali nisam primetila nikakvo poboljsanje.
Sta da radim?
ne znam odakle si ali idi na VMA, nemoj ko ja da se patis 7 godina ( od 22 godine i sa 29 mi se napokon zaustavila).