Poz,
Evo jedno pitanje. Prije 6 godina sam poceo koristiti Vichy sampon protiv peruti za masnu kosu. Pokazao se fantasticno, ako se uzme u obzir da imam problem i sa seborejom. Medjutim, ono sto mi niko nije rekao, je to da se on ne upotrebljava svaki put pri pranju kose, vec samo kada se perut pocne pojavljivati, a za ostala pranja da se koristi nekakv obicni sampon. Nakon nekih godinu, godinu i po dana, perut se ponovo pocela pojavljivati iako sam prao sa Vichy samponom. Zakljucio sam logicno da je perut postala rezistentna na Vichy. Od tada, pa do danas (zadnjih 3-4 godine) probao sam sve moguce sampone koje sam mogao naci i ovdje i u inostranstvu, ali nijedan mi vise nije pomogao kao Vichy.
E sada, sta mislite, da li bi ponovo mogao probati sa Vichy, mislite li da ta rezistencija postoji i do danas?
Hvala
Rezistencija na Vichy sampon protiv peruti
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Rezistencija na Vichy sampon protiv peruti
Nadam se da neko od vas ima adekvatan odgovor 

Pozdrav...
Evo da se javim nakon nekih 2 mjeseca. Kupio sam kod nas Selsun Blue i pokusao sa njim rijesiti ovaj problem ali je perut i dalje bila prisutna. Oprao sam kosu 6-7 puta i nije bilo nikakve promjene. Medjutim, prije 20ak dana, dobio sam Selsun Blue direktno iz USA, i sa njim cim sam prvi put oprao kosu, perut se znacajno smanjila. Evo nakon 3-4 pranja perut je 90% nestala. I to nije prvi put da mi odredjeni preparati koju su pravljeni za nase trziste ne pomazu, a kada te iste koji su pravljeni za trziste zapadne Evrope ili USA ili Kanade koristim razlika je evidentna, ti mi pomazu. Definitivno sam dosao do zakljucka da postoji razlika izmedju preparata koji se prave za nase i Evropsko trziste.
Druga stvar je pitanje za vas, sa kojim samponom da perem kosu kada ne koristim sampon protiv peruti, da li trebam koristiti neki ph 5.5 neutralni ili sl? Imate li kakvu preporuku, jer se sampon protiv peruti ne smije koristiti duzi period?
Hvala
Evo da se javim nakon nekih 2 mjeseca. Kupio sam kod nas Selsun Blue i pokusao sa njim rijesiti ovaj problem ali je perut i dalje bila prisutna. Oprao sam kosu 6-7 puta i nije bilo nikakve promjene. Medjutim, prije 20ak dana, dobio sam Selsun Blue direktno iz USA, i sa njim cim sam prvi put oprao kosu, perut se znacajno smanjila. Evo nakon 3-4 pranja perut je 90% nestala. I to nije prvi put da mi odredjeni preparati koju su pravljeni za nase trziste ne pomazu, a kada te iste koji su pravljeni za trziste zapadne Evrope ili USA ili Kanade koristim razlika je evidentna, ti mi pomazu. Definitivno sam dosao do zakljucka da postoji razlika izmedju preparata koji se prave za nase i Evropsko trziste.
Druga stvar je pitanje za vas, sa kojim samponom da perem kosu kada ne koristim sampon protiv peruti, da li trebam koristiti neki ph 5.5 neutralni ili sl? Imate li kakvu preporuku, jer se sampon protiv peruti ne smije koristiti duzi period?
Hvala
Pa to moras sam da pronadjes neki koji ti odgovara, preporuka je nesto od medicinske kozmetike.
w ww. aloeverasrbija . com - proizvodi od aloe vere za imunitet, prirodna kozmetika itd