So- rešenje protiv opadanja kose

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Boki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

So- rešenje protiv opadanja kose

Post od Boki »

Pitanje je za goranai, mr ph. Silvio i vlada99:

Postoji narodni lek, rastvor vode i soli, kojim se kosa dva-tri puta nedeljno ispira i opadanje kose prestaje. Medjutim u narodu takodje postoji misljenje da ovaj lek bas izaziva opadanje kose.

Zeleo bih da mi neko od vas na naucnoj osnovi objasni kako bi so mogla hemijski uticati na cirkulaciju korena, hormone koji su vezani za kosu ili eventualno na smanjenje masnoce na kozi i u korenu?

Pozdrav i hvala!
vlada99
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 8:52 am

Post od vlada99 »

Nikako ne deluje.Pozdrav.
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

Hvala na odgovoru, zaboravio sam da kazem da ovaj lek moze biti stetan za osobe sa osetljivim srcem, moglo bi im pozliti.... I jos da se rastvor kombinuje sa kafom ili secerom... Za secer sam cuo da su nekad koristili umesto laka za kosu, ali kafu, da li zbog kofeina? Zanima me koliko su jos ova dva dodatka za kosu stetna, odnosno da li mozda mogu biti korisna za kosu..

Pozdrav i hvala..

I jos jedno pitanje, postoji i jos jedan narodni lek od cicka i korena koprive, da li on moze pomoci?
vlada99
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 8:52 am

Post od vlada99 »

Zaista postavljaš vrlo čudna pitanja... :roll:
Uzmi pa probaj,šta drugo da ti kažem?
Boki
Aktivan član
Aktivan član

Post od Boki »

Nije cudno ono sto sam pitao, a jos je manje cudno zasto sam uopste pitao. A ni tvoj odgovor nije cudan ako ne znas. Ali ne znam ni ja, pa zbog toga i jesam postavio pitanje.

A sto se tvog odgovora tice, da mogu saznati ako probam, nije preporucljivo da isprobavam nesto o cemu nisam uopste upucen, odnosno: da li je ovaj lek moze biti preporucen ljudima sa osetljivim srcem ako ih niko ne upozori. Pa jeste, moze biti preporucen, ali to ne umanjuje njegovu opasnost.

Razmisli :wink: Pozdrav!
Odgovori